Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina

Cum sa-ti faci curtea din spate sa arate exceptional

Curtea nu este doar o parte a casei tale ci este o parte integranta a stilului tau de viata. Amenajarea si decorarea ei este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati calitatea vietii, deoarece un mediu confortabil te poate relaxa si poate adauga valoare locuintei. Daca doresti sa-ti transformi spatiul din gradina intr-un spatiu frumos, tine cont de aceste sugestii. Principii de baza in amenajarea gradinii tale

In ceea ce priveste decorarea in aer liber, iata cateva dintre regulile de baza care iti pot face procesul de amenajare accesibil si convenabil. 

  • Curata dezordinea. In multe cazuri, dezordinea poate diminua frumusetea curtii si chiar starea ta de spirit. Amplasarea simpla si designul concentrat iti pot face spatiul sa arate mai ingrijit si mai aerisit. Deci, curata dezordinea si buruienile din pamant, scapa de ceea ce nu ai nevoie si lasa mult loc pentru tine. 
  • Atentie la combinatia de culori. Potrivirea culorilor este o parte importanta a amenajarii zonei de relaxare exterioare. O paleta de culori remarcabila poate face spatiul sa arate ingrijit si iti poate oferi o experienta vizuala mai buna. De exemplu, verdele natural si albastrul cerului te pot face sa te simti calm si improspatat. In timp ce culorile stralucitoare precum galben si rosu te pot face sa te simti mai energic si mai puternic. Albastru si roz, portocaliu si rosu sunt combinatii de culori populare ce creaza un ambient dinamic. Poti adauga alte nuante la culorile primare pentru a face spatiul mai atractiv.
  • Monteaza mobilier de exterior. Mobilierul in sine este un decor functional care poate imbogati zona exterioara. Ca gradina ta sa arate confortabila, perfecta pentru odihna si sa fie un loc ideal pentru cina in familie, poti alege corpuri de mobilier precum masa gradina, la care poti asorta un set de canapele pentru exterior sau scaune gradina. Daca ai spatiu limitat, un sezlong in aer liber iti poate oferi zona perfecta de odihna in aer liber.

Obiecte unice recomandate in gradina ta

Unele decoratiuni pot face ca intreaga curte sa arate complet diferit. Baldachinul pop-up de exterior poate fi considerat o piesa de mobilier cheie in curtea ta. Nu numai ca ofera umbra, ci si creeaza un loc in aer liber pentru ca tu si prietenii tai sa urmariti meciuri de fotbal, sa luati masa sau sa discutati. Poate fi si un spatiu cu intimitate in care te poti relaxa complet. 

Mini serele din curtea ta pot fi solutii geniale pentru a-ti decora spatiul. Utile si interesante in acelasi timp, acestea te pot ajuta sa cultivi cateva legume sau plante aromatice in gradina. Iti va oferi si satisfactia hranei obtinuta din munca ta.

Plantele in ghiveci sau cele agatate sunt idei simple, ieftine si eficiente de decorare a unui spatiu aflat in aer liber. Combinatia dintre creativitate si plante iti poate face curtea unica, dar atractiva. De exemplu, te poti folosi de plante in ghivece pe care le poti combina cu pietre de rau intr-un decor expresiv. Cu putina imaginatie poti crea amenajari incendiare folosindu-te de lucruri sau obiecte, pe care in mod normal le-ai arunca. Poti transforma anvelopele uzate in vase pentru flori vesele, vopsindu-le cu culorile preferate. Chiar si pantofii vechi pot deveni jardiniere interesante.

Luminile nu sunt doar instrumente de confort pe timp de noapte, ci si un element important pentru a arata vitalitatea si design-ul gradinii. Pot imbogati eficient atmosfera activitatilor in aer liber pe timp de noapte. Daca ai suficient buget, opteaza pentru lumini de perete si corpuri de gradina care se potrivesc stilului dominant. Desigur, daca zona exterioara este mica si bugetul este limitat, ghirlandele cu LED vor fi o alegere buna, care creeaza o atmosfera distinsa.

Decorarea curtii poate fi o sarcina care consuma timp si energie, dar si un efort ce merita toata atentia pentru crearea unui spatiu de vis. Indiferent de dimensiunea curtii tale, vei putea amenaja o oaza de relaxare luand in considerare aceste sfaturi.

FOTO: vidaxl.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului