Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #labirint #labirint misterios

Cum sa-ti construiesti un labirint misterios in gradina

Labirintul este specific gradinilor formale, cu linii drepte sau curbate, bine definite. Simetria specifica labirinturilor, dar si aleile inguste care se formeaza in interior, pastreaza si in prezent un strop din misterul constructiilor antice. Daca vrei sa ai o gradina in care sa predomine ordinea si geometria, atunci labirintul este cel mai potrivit "accesoriu".


Alege forma si plantele pentru construirea labirintului

Primul pas in realizarea unui labirint in gradina consta in alegerea formei si a plantelor. Cele mai multe labirinturi au unghiuri de 90 de grade, linii drepte si un design patratos, insa poti opta pentru un labirint cu forma rotunjita sau poti intercala mai multe figuri geometrice, in functie de modelul pe care vrei sa il obtii.

Alegerea plantelor este un pas important, intrucat iti permite sa vizualizezi cum va arata labirintul la final. Arbustii specifici pentru gardurile vii sunt cea mai buna alegere si pentru un labirint reusit. Taxus Baccata, Hibiscus Syriacus si Lemnul cainesc sunt cateva exemple de arbusti ornamentali care pot fi folositi pentru realizarea labirintului.



Sursa foto: pinterest.com


Alege spatiu si curata-l

Odata ce ai hotarat ce spatiu din gradina vrei sa fie acoperit cu misteriosul labirint, nu-ti ramane altceva de facut decat sa-l cureti bine si eventual sa uniformizezi solul. Urmeaza sa faci masuratorile si sa marchezi cele mai importante puncte, cum ar fi colturile sau linia labirintului.

Sursa foto: highercallministries.org


Planteaza arbustii

Odata ce ai conturat designul labirintului, poti planta arbustii ornamentali. Este important sa uzi solul dupa plantare, pentru ca radacinile sa devina viguroase. La inceput, este posibil sa apara spatii goale in labirintul tau, dar pe masura ce plantele vor creste, golurile se vor umple si vor forma un perete viu.


Tunde labirintul

Labirintul din gradina va avea nevoie de toaletari de 2 ori pe an, pentru a avea un aspect ingrijit. Arbustii trebuie taiati la aceeasi inaltime, insa trebuie sa stii ca un labirint inalt va fi mult mai misterios decat unul jos si se apropie mai mult de constructia din mitologia greaca.



Sursa foto: environmentalgraffiti.com


Foloseste materiale alternative

Construirea unui labirint clasic, din arbusti ornamentali, cere timp si daruire, insa poti recrea ideea de labirint cu ajutorul unor materiale alternative, cum ar fi piatra, iarba decorativa sau pietrisul.



Sursa foto: jillgeoffrion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului