Amenajarea gradinii

#flori #gradina #amenajare gradina #flori gradina #gradina flori

Cum sa-ti amenajezi o gradina superba de flori

Amenajarea unei gradini este o activitate interesanta si creativa. Florile sunt componente esentiale in decorul unei gradini de vis, fiind considerate centrul de atractie al acesteia. O curte cu gazon, arbori si fantani este incompleta daca nu sunt adaugate si flori care sa accentueze valoarea estetica a spatiului. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi si cum sa alegi cele mai bune flori pentru o gradina superba iti prezentam in randurile ce urmeaza.

Pentru amenajarea unei gradini de flori, trebuie sa iti pui la lucru creativitatea, atentia si este recomandat sa stii notiunile elementare de gradinarit. Odata ce aceste trei "abilitati" se reunesc, rezultatul va fi o gradina de vis.


Locul ales pentru gradina de flori

Desi o gradina de flori poate fi amenajata in oricare spatiu liber din curte, este recomandat sa alegi un loc in care florile sa se bucure de soare, de un sol fertil si bine drenat. Florile fi mai vibrante intr-o zona in care se bucura din plin de razele soarelui.


Spatiul ales pentru gradina de flori

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont cand te hotarasti sa iti amenajezi o gradina de flori este spatiul disponibil. In functie de cat de mare este zona, te vei putea decide ce tipuri de flori sa plantezi, cat de inalte sa fie, cat de colorate, cat de apropiate unele fata de altele etc. In plus, te poti hotari si daca vei adauga si alte elemente decorative, cum ar fi pietricelele sau potecile de piatra.


Designul ales pentru gradina de flori

Odata ce ai stabilit locul si spatiul necesar pentru gradina de flori, poti trece la urmatorul pas: designul. In functie de gusturile tale, ai la indemana o varietate de posibilitati de decorare a curtii cu ajutorul florilor.

De exemplu, poti delimita spatiile dintre flori cu ajutorul unor poteci din pietre. Acestea pot fi realizate in linii drepte sau curbe. Cele in linii drepte sunt pentru gradinile clasice, formale.

De asemenea, daca esti o persoana nonconformista, care apreciaza energia pe care o transmit florile colorate, poti face o selectie cu cinci tipuri de flori ale caror petale sunt in culori diferite. Astfel, iti vei crea o gradina colorata, perfecta pentru a-ti insenina zilele.

Sursa foto: ask.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare