Amenajarea gradinii

# amenajare gradina toamna # gradina toamna #gradina

Cum sa te bucuri de gradina ta in zilele racoroase de toamna

Gradina de langa casa poate ramane locul perfect pentru relaxare pana toamna tarziu, chiar si cand zilele sunt deja racoroase. Inspira-te din cateva idei in tendinte pentru amenajarea gradinii in acest sezon si adapteaza-le spatiului pe care il ai si stilului de viata. Pentru inca o perioada de acum inainte te poti bucura de oaza de relaxare cu multe plante frumoase si colorate, cu accesorii de gradina chic si un loc primitor si calduros, pe terasa. Toamna nu va fi mohorata si in culori inchise la tine in gradina, din contra!

 

Plante texturate

Cele mai multe flori si copaci isi pierd florile si frunzele inca din primele saptamani de toamna, dar poti pastra frumusetea gradinii cu ajutorul unor plante texturate. Planteaza in gradina crizanteme, varza kale ornamentala si ardei de toate culorile, gura leului si panselute. Toate acestea vor aduce textura si culoare in gradina care poate altfel incepe sa capete culoarea ruginie a toamnei.

Plantele suculente sunt, de asemenea, o buna alegere, in exterior atunci cand clima permite sau in interior, pe tot parcursul anului. Acestea raman verzi tot timpul si de aceea pot fi optiunea potrivita si pentru toamna.

Inspira-te din culorile pietrelor pretioase

Daca primavara si vara pastelurile si nuantele tropicale au fost vedetele in gradina, toamna este momentul perfect sa straluceasca nuantele inspirate de pietrele pretioase. Albastru safir, verde smarald si violet ametist vor insufleti spatiul si se pot regasi atat pe ghivecele din gradina, pe mobilier sau accesorii. Gradina ta va capata un aspect vesel si modern, de care te vei bucura pana toamna tarziu.

Pastreaza confortul si in exterior

Atunci cand toamna este blanda, gradina din jurul casei va fi de multe ori locul preferat de familie pentru a lua masa sau pentru a intampina musafiri. Cu ajutorul unor mici detalii, poti transforma spatiul din exterior intr-un loc confortabil, primitor, plin de caldura. Pentru lunile mai racoroase de toamna, instaleaza copertine, pergole, gandeste-te la achizitionarea unui sistem de incalzire pentru exterior si asaza afara cat mai multe perne si paturi. In felul acesta, vei sta confortabil afara si vei admira frumusetea gradinii in acest sezon.

Pregateste gazonul

Pe perioada primaverii si vara gazonul incanta privirile prin culoarea sa verde intens. Toamna insa, gazonul are nevoie de o ingrijire mai speciala. Curata tot timpul gazonul de frunzele care cad pentru a impiedica descompunerea acestora pe jos. Acorda o atentie deosebita ingrijirii gazonului pana toamna tarziu, pentru a putea reda rapid frumusetea acestuia odata cu venirea primaverii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului