Amenajarea gradinii

#apa #apa de ploaie #udare plante

Cum sa strangi apa pentru gradina ta

Conservarea apei este importanta, mai ales atunci cand vrei sa ai o gradina complet eco. Afla care sunt cinci modalitati usoare de a strange apa usor pentru irigarea gradinii tale.



Numai 50% din consumul de apa potabila dintr-o gospodarie din Romania este cu adevarat necesar. Apa din bazinul de WC sau apa pentru irigarea gradinii nu au nevoie de acelasi nivel de puritate ca apa pe care o bem.

Afla cum poti strange apa pe care sa o folosesti pentru a-ti iriga gradina, reducand consumul de apa potabila.


Rezervor/butoi de apa de ploaie


Rezervoarele si butoaiele speciale pentru colectarea si filtrarea apei de ploaie pot fi sursa ta perfecta pentru apa necesara irigarii gradinii.

In functie de capacitate, acestea iti pot asigura necesarul de apa pentru gradina ta si pentru mai mult de o saptamana dupa o ploaie generoasa.

Dotate cu pompe speciale, rezervoarele si butoaiele te pot ajuta sa in irigarea gradinii intr-un mod eco, fara risipa de apa potabila. Acestea pot fi insa scumpe si nu sunt singura solutie pentru a strange apa pentru gradina ta.


Galeti sub burlane si stresini


Daca nu esti pregatit pentru investitia intr-un rezervor sau un butoi de apa de ploaie, poti colecta totusi apa, folosing galeti plasate in locuri strategice.

Pune galetile la gurile de scurgere a burlanelor sau sub streasini si bucura-te de apa stransa. Chiar daca nu arata prea bine, plantele din gradina ta o voi aprecia cu siguranta.

Poti folosi aceasta solutie si in cazul in care locuiesti la bloc si ai un balcon care nu este inchis.


piscina gonflabila


Cand copiii vor sa se balaceasca in piscina gonflabila, apa nu trebuie aruncata atunci cand micutii au terminat distractia, ci poate fi folosita pentru a-ti uda gazonul sau gradina de legume.

Scoate apa din piscina gonflabila cu galeata sau cu stropitoarea si bucura-te de spiritul tau intreprinzator.

Chiar daca nu ai copiii, o piscina gonflabila poate fi o solutie eficienta pentru captarea apei de ploaie. Fie ca o lasi in mijlocul gazonului sau o pui la scurgerea unui burlan sau a unei streasini, ea te va ajuta sa colectezi apa pentru gradina ta.


Apa de gatit


Modifica-ti obiceiurile in bucatarie si nu mai arunca apa "murdara" folosita la gatit.

Daca planuiesti sa arunci apa in care fierbi legumele sau carnea, foloseste-o pentru irigatul gradinii. Plantele si florile tale se vor bucura si de plusul de continut nutritiv din aceasta apa, prezent mai ales atunci cand ai fiert legume.

Incearca solutiile de mai sus pentru a-ti iriga cu succes gradina fara sa irosesti apa potabila. Nu mai irosi apa potabila, lucru ce te costa pe tine, dar afecteaza si mediul inconjurator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului