INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea gradinii

#casa #hol #fereastra #inghet #zapada #curte

Cum sa scapi usor de gheata din jurul casei

Poleiul de pe alei, dopurile de gheata de pe tevile de scurgere, geamurile inghetate, incuietorile blocate sunt toate probleme cu care ne confruntam atunci cand vine iarna.  Iata cateva solutii ce te pot ajuta sa scapi de gheata din gospodarie si de pericolele pe care aceasta le aduce cu sine.

1 Sistemul de cabluri incalzitoare electrice previne inghetul si ajuta la topirea controlata a zapezii. Acesta poate fi utilizat in cazul aleilor pietonale, teraselor circulabile, rampelor de acces, treptelor, rampelor auto si chiar acoperis, jgheaburi si burlane. Astfel, montand un astfel de sistem, eviti toate problemele din perioada iernii.

Aceste sisteme folosesc detectori exteriori de temperatura si umiditate, pornind automat prin intermediul unui termostat. Cablul incalzitor se monteaza pe jgheaburi si burlane cu ajutorul unor cleme de fixare.  Sistemul de cabluri va fi montat sub suprafata de contact (alee, rampa, trepte) sau in materialul de finisaj al acesteia.

Preturile difera in functie de complexitatea sistemului, dar si de firma distribuitoare. Montarea se va face doar de catre personal specializat, iar pretul orientativ pentru un metru de cablu incalzitor este de 10 RON. La acesta se adauga celelalte componente, precum si manopera.


2 Frezele de zapada sunt o alta optiune pentru a indeparta zapada. Daca locuiesti intr-o zona in care cantitatea de precipitatii este destul de mare in timpul iernii, o freza de zapada ar putea merita investitia. Frezele sunt destinate utilizatorilor casnici si pot fi destul de usor de folosit. Ele seamna cu masinile de tuns iarba si functioneaza pe principiul frezare-evacuare. Exista insa si modele care permit suflarea directa a zapezii, ajustabile in functie de volumul de zapada depus si randamentul dorit.

Pretul frezelor de zapada porneste de la 4000 de lei, putand ajunge pana la cateva mii de lei, in functie de randament si de suprafata de degajare a zapezii.

Anumite firme ofera spre inchiriere freze pentru zapada, tariful fiind in jur de 60 de euro pe zi.

Apeleaza la o firma specializata ce ofera servicii de indepartare a zapezii, spargere a portiunilor cu gheata si doborare a turturilor de gheata de pe stresinile casei. Avantajul este dat de abonamentele anuale ce pot fi alese in functie de necesitatile de intretinere ale casei si gradinii tale pentru fiecare sezon. (Gradina ta, L&D Construct, Absolute Clean)

Cele mai sigure solutii utilizate atat in amestecuri industriale cat si in gospodarie sunt cele formate din clorurile de magneziu, potasiu sau calciu pentru a preveni formarea ghetii pe suprafete mari, precum strazi , alei, trotuare etc.

Cu toate acestea, ele pot fi daunatoare stratului de sub zapada, respectiv trotuarelor din beton, asfalt, piatra cubica etc., dar si pentru plante si animalele de companie. Spala orice urma de substante anti-inghetare care ar putea ajunge pe plante sau labele animalelor de companie din gospodaria ta.


3 Solutii eficiente, testate in timp:

- nisipul antiderapant – se imprastie dupa curatarea in prealabil a zapezii; acesta trebuie sa fie curat, aspru, fara impuritati din argila;
- sarea – se vor folosi atat particule fine, cat si grunjoase de pana la 7 mm; efectul acesteia este resimtit pana la temperatura minima de -9 gr. C;
- malaiul – nu topeste gheata, dar asigura aderenta in timpul mersului;
- nisipul de pisici – de asemenea, util pentru aderenta solului; alege asternut pentru pisici natural, fara culoare sau miros;
- alcoolul - acesta topeste zapada si face mai usoara desprinderea ghetii;
- otetul alb - acidul din otet impiedica formarea ghetii;
- turturii se pot topi cu ajutorul unei lampi cu benzina de mici dimensiuni;

Turturii se formeaza de obicei atunci cand mansarda casei nu este suficient de bine izolata. Astfel, caldura din interiorul casei se ridica si iese prin acoperis, determinand topirea zapezii. In urma temperaturilor scazute, picurii de apa ingheata, formand turturii.

-    magnet mic pe care sa-l asezi pe orificiul incuietorii inainte ca gheata sa se formeze;
-    vaselina este utila atunci cand yalele au inghetat;
-    sprayuri speciale pentru dezghet - acestea contin o substanta care faciliteaza ungerea incuietorii. Atentie insa, sprayurile pentru dezghetat nu trebuie folosite in apropierea focului.

Pretul sprayurilor pentru dezghetat variaza intre 5 si 10 lei si pot fi achizitionate din magazinele specializate cu accesorii pentru casa sau in magazinele cu accesorii auto.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului