Amenajarea gradinii

#mobila #lemn #iarna #gradina #mobilier gradina

Cum sa protejezi mobila de gradina iarna

Mobila de lemn din gradina poate avea de suferit iarna, daca este lasata afara, din cauza aerului rece si din cauza zapezii care se topeste. Printre cele mai neplacute efecte ale iernii asupra mobilei din lemn se vor numara putrezirea si craparea. Pentru a-ti proteja, ai cateva optiuni practice.


1 Strange mobila


Daca ai un garaj sau un spatiu mai mare in casa, poti strange mobila pentru a o pune la loc ferit. In acest fel, vei stii cu siguranta ca mobilierul nu va fi afectat in niciun fel de temperaturile dure ale iernii.


Daca iti este teama ca in garaj mobila va fi atacata de furnici sau alte insecte, o poti da cu un lac sau spray de protectie impotriva insectelor.


2 Acopera mobila cu o husa


In cazul in care nu ai un spatiu suficient de mare pentru depozitarea mobilei de gradina, poti opta pentru acoperirea acesteia.


Materialul peva, cel care este utilizat si la fabricarea prelatelor auto, va proteja mobila de zapada, gheata, grindina si apa.  Calculeaza cantitatea de material de care ai nevoie si mergi cu aceasta la un croitor priceput. Nu trebuie decat sa stii dimensiunile mobilierului.


3 Protejeaza mobila cu o solutie speciala


In comert exista spray-uri sau lacuri special create pentru protejarea lemnului in sezonul rece.  Aceste lacuri sunt de fapt bune in orice anotimp, pentru protectie impotriva ploilor. Solutiile protejeaza lemnul de putrezire si crapare.
In plus, unele dintre aceste solutii dau mobilei un aspect lacuit, ca nou. 


4 Vopseste mobila


O varianta asemanatoare celei de sus, este vopsirea mobilei. Vopseaua speciala pentru lemn va proteja foarte bine mobilierul de gradina, insa partea proasta este ca lemnul isi va pierde aspectul original.


De asemenea, exista vopsea tranparenta, care are aspectul unui lac (ca in cazul solutiei de protectie). In functie de preferintele tale, opteaza pentru varianta care ti se potriveste.


Totusi, daca te hotarasti asupra acestei variante, trebuie sa faci acest pas cat afara temperatura este moderata. Nu este recomandat sa vopsesti mobila atunci cand vine zapada pentru ca rezultatul poate fi neplacut.


5 Muta mobila intr-un loc ferit


Daca ai in apropierea casei o terasa sau un spatiu cat de cat acoperit, plaseaza mobila in locul respectiv. In aceste fel, mobilierul va fi cat de cat mai ferit de zapada si viscol .


Aceasta ar trebuie sa fie ultima varianta pe care sa o ai in calcul pentru ca aceasta solutie nu protejeaza lemnul 100%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului