Amenajarea gradinii

#plantare gradina #sfaturi gradinarit #gradina de legume #amenajare gradina #gradina #flori #legume

Cum sa pregatesti gradina pentru plantarea noilor culturi

Odata cu imunatatirea vremii, gradina trebuie peregatita pentru noile culturi. Indiferent ca doresti o gradina de legume, una de flori, sau ambele, trebuie sa te pregatesti din timp pentru plantarea acestora.

Un plan bine pus la punct

Inainte de a te apuca de treaba trebuie sa ai un plan sigur, pe care sa-l urmezi indeaproape. Asadar noteaza-ti ce legume si/sau flori vrei sa plantezi anul acesta. Decide apoi cat spatiu sa aloci pentru fiecare in parte si unde sa le pozitionezi.

Curata solul

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este curatarea solului. Trebuie indepartate frunzele uscate, crengile cazute si precum si plantele uscate, ramase inca din toamna. De asemenea, trebuie sa indepartezi orice buruiana, proaspat rasarita. Odata ce solul este curatat, sapa-l usor, apoi aplica un strat de compost sau de ingrasamant natural.

Delimiteaza parcelele de pamant

Acum ca solul este pregatit pentru culturile de primavara, nu iti ramane decat sa delimitezi parcelele de pamant. Imprejmuieste fiecare loc in care doresti sa plantezi un anumit tip de legume sau flori de celelalte cu ajutorul unor borduri din scanduri sau pietre. Gradina ta va arata mai ordonata si mai curata intregul an.

Sursa foto: designrulz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului