Amenajarea gradinii

#chiosc #decor gradina #gradina paste #decor Paste #petrecere paste #cort copii

Cum sa pregatesti cea mai reusita petrecere de Paste in gradina ta

Rudele si prietenii tai te-au anuntat ca vin si in acest an sa petreaca duminica Pastelui la tine acasa? Daca anul trecut si in urma doi ani te-ai descurcat cu decorarea gradinii si amenajarea chioscului pentru petrecere,  acum este posibil sa te temi ca nu mai poti veni cu nimic nou, iar timpul trece cu rapiditate. Sfaturile de mai jos te ajuta sa te organizezi mai bine si sa pregatesti cea mai reusita petrecere de pana acum!

Estimarea numarului invitatilor

Chiar daca ai invitat un anumit numar de persoane, nu ignora faptul ca acestea pot veni insotite de copii sau de alte persoane neanuntate. Adauga trei-patru locuri in plus la numarul deja stabilit si apoi alege locul de desfasurare a petrecerii, in functie de cat de numeros va fi "publicul" tau.

Chiosc sau umbra copacului?

Petrecerea ta va fi mai in siguranta sub acoperisul unui chiosc, dar este posibil sa te atraga mai mult umbra copacului pe care l-ai plantat acum cativa ani.

Indiferent de situatie, nu uita ca esti in plin sezon floral, iar decorul trebuie sa nu fie ostentativ. Aranjeaza masa in stil rustic si decoreaz-o cu vasela viu colorata, care sa scoata in evidenta decorul natural al petrecerii.

Cort pentru copii

La varste mici, copiii nu sunt cei mai cuminti meseni. Nu ii tortura tinandu-i tot timpul la masa. Instaleaza-le un cort improvizat pe gazonul din gradina ta si intinde-le o fata de masa pentru picnic. Se vor retrage acolo cu prima ocazie si nu vor fi subiectul atentionarilor constante la masa.

Un refugiu pentru barbati

Nici sotii si prietenii amicelor tale nu vor face fata provocarii de a sta doar la masa. Fie cateva scrumiere si frapiere cu bautura plasate langa bancile din gradina ta, fie o masa un pic mai retrasa le va da sansa sa se retraga discret la un pahar de vorba ca intre barbati. Nu este nevoie sa asezi scaune si acolo. Dupa o masa copioasa, barbatii simt nevoia sa stea in picioare. Vei scapa de fumul de tigara si vei avea destula intimitate pentru a barfi in liniste cu prietenele tale!

Sursa foto: mytwosweetiepies.blog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului