Amenajarea gradinii

#culori #loc de joaca copii #amenajare spatiu joaca

Cum sa organizezi un loc de joaca pentru copil

Organizand un loc de joaca pentru copii in curtea casei tale, te asiguri ca vei avea un copil fericit , care petrece timp in aer curat, dar si ca prietenii lui vor veni sa se joace cu el si ii vei avea pe toti sub supraveghere, fara sa paraseaca perimetrul curtii. Noi iti dam cateva sugestii despre cum ar trebui sa arate un loc de joaca interesant, atractiv, dar sigur pentru a evita accidentele.



De ce sa avem spatiu de joaca ?


Aparitia unui copil in familie presupune din start amenajarea unui spatiu de joaca. Daca cei care locuiesc in apartamente, trebuie sa se multumeasca cu un mini-spatiu de joaca pe covor si frecventarea parcurilor publice, cei care beneficiaza de spatiul unei curti au sansa sa organizeze un spatiu de joaca generos.

In plus, existenta unui spatiu de joasa, determina copilul sa nu mai petreaca timp la computer sau televizor si sa-si consume energia in aer curat, facand miscare, ceea ce este evident benefic pentru sanatate si dezvoltarea armonioasa.


Atentie la margini ascutite


In comert, se gaseste o gama variata de accesorii si chiar mobilier care sa te ajute sa amenajezi un spatiu de joaca potrivit pentru copilul tau. In primii ani de viata, probabil ca te vei limita la o lada mare de nisip si cateva leagane. Pe masura ce copilul creste, poti adauga un topogan, o scara cu cateva trepte, o casuta in miniatura, un balansoar si o zona sportiva.

Primul lucru, dupa montarea acestora, este sa fii atenta la colturi si margini, pe care ar trebui sa le dublezi cu bucati de cauciuc.

Sub leagan sau scarita, ai putea amplasa un covor gros din cauciuc, foarte util la diminuarea impactului cu solul in urma eventualelor cazaturi.
Daca exista vreun gardut, ar fi bine sa te asiguri ca nu exista cuie sau lemne ascutite in care s-ar putea rani copilul.


Foloseste culori vesele


Copii adora culorile vesele si combinatiile dintre ele vor face locul de joaca mai atractiv. Personajele din desene animate sunt alte idei bune pentru a decora peretii curtii care delimiteaza spatiul de joaca. Daca nu esti indemanatica, poti folosi cateva abtipilduri sau poti recurge la un desenator.


Creaza diverse zone


In loc sa organizezi locul de joaca in genul unui spatiu compact, in care toate sunt plasate la un loc, este recomandat sa-l imparti in diferite sectiuni. Lada cu nisip o poti pune intr-o parte, zona de activitati sportive in alta parte, o piscina pe timp de vara poate ocupa o alta latura si tot asa. Astfel, daca exista mai multi copii veniti in vizita, nu se vor inghesui in acelasi loc.


Ia masuri pentru igienizarea locului de joaca


Dupa fiecare ploaie, ar trebui sa cureti bine zona de joaca sau s-o protejezi intr-un fel de apa. Eviti astfel mucegaiul sau aparitia unor suprafete alunecoase , pe care copilul s-ar putea rani.
Frunzele care se aduna toamna ar trebui indepartate frecvent din spatiul de joaca, iar zonele pe care copilul pune mainile ar trebui igienizate des.


Casuta din poveste


Copiii sunt foarte entuziasti la ideea de a avea propria lor casuta in miniatura, unde sa-si duca jucariile si sa reproduca activitati din viata de familie. Aceste casute se gasesc in comert sau le poti realiza acasa cu ajutorul unui mester.


(foto rockler.com)
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului