Amenajarea gradinii

#hamac #balcon #hamac de gradina # prindere hamac #pret hamac

Cum sa montezi cat mai usor hamacul

Chiar daca zilele de vara au trecut, toamna poate fi momentul potrivit sa profiti de decorul ruginiu, in continua schimbare si de temperaturile inca placute, legandandu-te intr-un hamac , chiar in curtea sau balconul casei tale. Achizitionarea si montajul hamacului sau sunt operatiuni la indemana, asa ca nu-ti lipseste decat imboldul de a-ti realiza singura un coltisor relaxant.



Hamacul este varianta relaxanta, originala si care ocupa putin spatiu a unui fotoliu suspendat. Tocmai aceasta calitate, de a sta suspendat in aer il transforma intr-un accesoriu atat de indragit si popular.

De obicei, hamacul este realizat din material textil si are niste sfori la capete, care faciliteaza prinderea lui de suprafete fixe si stabile, care sa-l faca sigur de folosit.


Hamacul de gradina


La achizitionarea hamacului de gradina trebuie sa ai in vedere locul, spatiul si perioada anului in care-l folosesti. Daca beneficiezi de o gradina mare, cu copaci, atunci poti cumpara un hamac clasic de panza.
Prinderea sa se face intre doi copaci grosi si stabili, cu diametrul de cel putin 10-15 cm, care sa fie pozitionati la distanta potrivita pentru a reusi sa incadrezi hamacul intre ei. Ancorarea hamacului de copaci se face prin realizarea mai multori noduri, de fiecare copac in parte, avand in vedere lasarea unei largimi care sa permita leganarea hamacului.

Atunci cand stabilesti inaltimea de la pamant la care fixezi hamacul, trebuie sa iei in calcul faptul ca acesta se va lasa sub greutatea ta destul de mult, deci se recomanda fixarea lui la o inaltime de 1,5 - 1,8 m de la pamant.

Daca nu ai doi copaci destul de mari si rezistenti, ancorarea hamacului se poate face si cu ajutorul a doi stalpi din lemn sau fier, adanc infipti in pamant si fixati, eventual, cu putin beton. Cei doi stalpi se orienteaza usor inclinati catre exterior, nu vor di direct perpendiculari pe pamant.

Daca vrei sa ai hamacul mereu la dispozitie si sa-l poti utiliza si in zile ploioase il poti fixa pe terasa. In acest scop ai nevoie de doi stalpi rezistenti, care sa suporte si greutatea hamacului.

Prinderea hamacului se face tot prin sfori, iar daca cele care intra in dotarea hamacuui ti se par prea subtiri sau scurte, il poti suplimenta cu sfori mai groase.

Hamacul mobil are avantajul ca poate fi strans si depozitata atunci cand nu este folosit.


Hamacul de balcon


Balconul poate fi un loc la fel de potrivit pentru montajul unui hamac. In acest caz, poti sa prinzi hamacul intre doi pereti care formeaza un unghi in V, avand in vedere calcularea unui spatiu minim care sa faciliteze leganarea hamacului. Sistemul de prindere in pereti se realizeaza cu ajutorul unei bormasini care sa faciliteze prinderea in perete a unor carlige metalice, groase. De aceste carlige, vei prinde sforile hamacului.

O varianta mai simpla, dar mai costisioare pentru balcon este hamacul cu suport de sustinere integrat. Acesta are o rama stabila, care se aseaza pe sol, iar hamacul este prins in interior, capacitatea acestuia de a se balana nefiind afectata.

Dezavantajul hamacului cu rama este ca ocupa mai mult spatiu si nu poate fi strans.

Pretul unui hamac este stabilit in functie de complexitatea modelului si porneste de la cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei, pentru cele cu rama incorporata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului