INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea gradinii

#protectie #pericole #gradina #vant #furtuna

Cum sa iti protejezi gradina de furtuna

Furtunile puternice pot distruge in cateva minute o casa, o gradina sau un intreg cartier. Este bine sa previi atat cat poti ravagiile cauzate de o vijelie , punand la adapost lucrurile cel mai usor de distrus. De altfel, ingrijirea corespunzatoare a gradinii si a curtii te vor scapa de multe pericole.

 

1 Inchide portile si usile

In momentul in care observi ca cerul s-a intunecat si furtuna a devenit iminenta, da fuga si inchide toate portile si usile. Vantul le poate deschide sau rupe, facand lor animalelor de pe strada sau hotilor chiar la tine in curte.

2 Muta masina intr-un loc ferit

Daca in curtea ta se afla un copac sau ansambluri ce pot fi rasturnate in timpul furtunii, atunci fereste masina de orice avarie. Garajul este cea mai sigura varianta, insa este bine sa ai o usa de acces catre garaj in cazul furtuna devine prea violenta si vei fi nevoit sa pleci.

Daca nu ai garaj, atunci acopera masina cu o husa impermeabila sau o copertina groasa pentru a o proteja de apa si zgarieturi.

3 Adaposteste mobilierul de gradina

Hamacul, terasa mobila, umbrelele sau seslongul vor fi mutate intr-un loc sigur. Daca omiti acest aspect, risti sa fie luate de vant si proiectate in diferite directii. Se vor murdari de noroi si este foarte probabil sa renunti la ele dupa o astfel de experienta.

Rezerva-ti o jumatate de ora in fiecare seara pentru a pune la adapost mobilierul mobil din gradina.

4 Aduna jucariile copiilor

In timpul unei furtuni pot aparea nenumarate pagube. Daca acestea duc la imputinarea cantitatii de jucarii a copiilor tai, atunci trebuie sa iei masuri urgente. Aduna jucariile mici sau pe cele uitate in timpul zilei si pune-le intr-o cutie speciala pentru a le curata ulterior.

Bicicleta, tricicleta, ladita de nisip sau piscina gonflabila vor fi adapostite in garaj sau in spatiul amenajat pentru depozitarea lor.

5 Deconecteaza orice sursa de electricitate

Poate ca in curte ai un aparat de radio, o bormasina sau o lampa. Orice aparat electric trebuie deconectat si pus la adapost pentru a evita pericolele. Acest lucru trebuie efectuat de fiecare data dupa ce ai terminat activitatile ce au implicat aparatul sau obiectul respectiv si nu doar in prag de furtuna.

Lucrari de intretinere si prevenire

6 Alege cu atentie locul in care plantezi copacii

Desi un copac stufos iti ofera umbra necesara pe timpul verii, acesta nu trebuie sa creasca in apropierea casei, a garajului sau a aleii de parcare. Pericolele sunt multiple, atat de ordin material cat si omenesc. O zona imprevizibila din punct de vedere meteorologic atrage o serie de precautii si avertizari speciale.

 


7 Scapa de crengile uscate

Crengile uscate din copaci sau din tufisurile din curte se vor rupe foarte usor in timpul unei vant puternic . Crengile de dimensiuni mari pot produce daune enorme si pot rani oameni. Daca nu esti pasionat de gradinarit sau nu ai timp pentru a intretine spatiile verzi, atunci contacteaza o firma specializata si curata cel putin de doua ori pe an uscaturile.

Frunzele sau florile uscate din copaci produc mizerie in intreaga curte in combinatie cu apa. Iti va fi foarte greu sa cureti pavajul sau pietrisul in cazul in care acestea se dizolva in timpul ploii.

8 Curata santurile si jgheaburile de acumulare a apei

Santurile din curte sunt foarte importante deoarece acumuleaza o cantitate foarte mare de apa. De asemenea, canalizarea sau burlanele au un rol esential in drenarea apei de ploaie. Ingrijeste-te ca acestea sa fie in stare buna de functionare tot timpul anului, in special in perioadele ploioase.

Apa de pe acoperis poate distruge in timp materialul cu care casa a fost acoperita, iar apa in exces din curte va duce la alunecari ale solului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului