Amenajarea gradinii

#lumanari #paste #amenajare gradina #decoratiuni paste #gradina paste

Cum sa iti decorezi gradina de Paste cu lumanari facute de tine

Ceara, forme inedite si rabdare. Cam acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face un set de lumanari unice pentru gradina ta. Vor crea o atmosfera impresionanta in gradina ta si vei starni uimirea tuturor cand le vei povesti ca sunt facute chiar de tine. Iata cum trebuie sa procedezi!

1. Lumanari decorate

Pe un set de lumanari mai groase, de diferite culori, poti adauga propriile motive florale. Tot ceea ce iti trebuie este o hartie de pergament pe care sa asezi frunze si petale de flori sau alte obiecte pe care le vrei imprimate in lumanare.

Pune apoi un vas cu apa pe foc. Cand apa fierbe, scufunda lumanarea cate 2-3 minute. Apoi scoate-o si ruleaza-o pe hartia cu model. Dupa ce decorul s-a imprimat cu succes in corpul lumanarii, scufund-o inca un minut in apa fierbinte. Acum ai o lumanare decorativa cu model propriu!

2. Toarna propriile lumanari

Va trebui sa dai o fuga prin magazinele de bricolaj sau pe le cele de arta pentru a achizitiona ceara si fitilele necesare unei astfel de operatiuni. In privinta formelor, nu ar trebui sa iti faci griji. Ele sunt de jur imprejurul tau: sticle vechi, oua, palnii etc.

3. Curata formele

Formele in care vrei sa torni ceara fierbinte vor trebui curatate temeinic. Daca in privinta sticlelor nu o sa intampini dificultati, cu ouale o sa fie un pic mai greu. Gaureste coaja oului cu un obiect ascutit si asigura-te ca ai facut un orificiu indeajuns de larg pentru a scurge continutul. Dupa ce golesti oul, scufunda-l in apa si clateste-l.

4. Topeste ceara

Topeste ceara pe foc mic, intr-un vas vechi. Asigura-te ca ai la indemana un vas sau o palnie foarte subtire pentru a turna ceara in interiorul oului. Nu uita ca prin orificiu trebuie introdus si fitilul.

La sticle, procedeul este destul de simplu. La fel, fitilul trebuie introdus inainte. Lungimea acestuia trebuie sa fie cat cea a sticlei. Fitilul trebuie introdus inainte de a turna ceara.

In partea de jos, contactul cu apa rece va fixa ceara. Curata cojile de ou si de pe lumanari sau scoate lumanarile din recipientul de sticla.

Acum poti decora gradina cu propriile lumanari!

Sursa foto: thecandleselection.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare