Amenajarea gradinii

#fertilizare sol #sol gradina #lucrari gradina # gradina toamna #amenajare gradina

Cum sa ingrijesti solul din gradina toamna

Toamna, cand culturile s-au trecut, nu inseamna ca te poti relaxa si uita de gradina pana la primavara. Solul trebuie ingrijit cu atentie pana la venirea iernii, astfel incat la primavara sa ai un sol bogatsi roditor. Iata ce trebuie sa faci in aceasta perioada!

 

Curata terenul de uscaciuni

Odata cu venirea lunii octombrie trebuie sa cureti solul din gradina de buruieni, uscaciuni si/sau crengi cazute. Indeparteaza orice planta uscata sau afectata de boli ori daunatori, ca acestia sa nu se raspandeasca in restul gradinii. Frunzele uscate precum si plantele neafectate de daunatori pot fi folosite pentru a crea compost. Plantele bolnave trebuie arse, pentru a preveni.

Daca ai plante care inca mai rodesc lasa-le sa se coaca, apoi strange roadele si indeparteaza tufele.

Sapa pamantul si apoi grebleaza-l, astfel incat solul sa fie deja pregatit pentru culturile de primavara.

Indeparteaza cu regularitate buruienile

Buruienile au fost dintotdeauna cea mai mare problema a gradinarilor. Continua sa le indepartezi ori de cate ori obervi ca incep sa-si faca aparitia, pana la venirea inghetului, deoarece acestea se "hranesc" cu substantele nutritive din sol.

Continua sa uzi si sa fertilizezi solul

Pentru a avea un sol bogat in nutrienti la primavara este foarte important sa il fertilizezi inca de pe acum si sa continui sa il uzi, mai ales in anii secetosi.

Fertilizarea solului este esentiala toamna, intrucat reda pamantului substantele nutritive si minerale care s-au consumat in ultimul an. Prima fertilizare trebuie facuta imediat dupa saparea de toamna si trebuie reluata la trei saptamani dupa. Adauga apoi un strat generos de compost.Acesta va elibera treptat substante nutritive in sol, pe tot parcursul iernii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului