Amenajarea gradinii

# curatarea mobilierului #cum cureti mobila #mobila gradina #curatare mobila

Cum sa ingrijesti mobilierul de gradina in timpul verii

Dupa cateva veri in care a stat pe terasa din gradina, mobilierul incepe sa isi arate varsta prin pete, rugina si mucegaiul care pot aparea pe scaune, masa si dulapuri. Insa cu ingrijirea potrivita, mobilierul de gradina poate arata bine, ani la rand.

Inainte sa incepi operatiunile de intretinere ale mobilierului este important sa citesti cu atentie instructiunile producatorului, pentru ca, in cazul in care vei folosi substantele de curatare nepotrivite, exista riscul sa distrugi mobila.

 

  • Incepe cu o curatenie usoara. Matura suprafetele cu o matura destul de moale si clateste apoi cu apa.
  • Foloseste pentru o curatare usora, un amestec de detergent de vase si apa. Cu un burete sau o perie curata suprafata mobilierului. Clateste cu apa si sterge cu o carpa uscata.
  • Evita substantele de curatare puternice sau abrazive. Testeaza solutia de curatare mai intai pe o portiune de mobila care nu este vizibila.
  • Indeparteaza mucegaiul care se depune de multe ori pe anumite tipuri de materiale. Foloseste manusi apoi arunca toate materialele utilizate la curatare, pentru a evita raspandirea sporilor de mucegai.
  • Protejeaza mobila, acoperind piesele pe care nu le folosesti sau depoziteaza-le undeva in interior.
  • Curata in profunzime pentru a scapa de murdarie si toate resturile si aspira cu peria de praf. Curata apoi cu o solutie pe baza de sapun, apoi clateste cu apa curata. Evita sa folosesti prea multa apa care ar putea slabi fibrele.

 

Cum se ingrijeste mobilierul de lemn

Mobilierul din lemn este destul de rezistent, insa are nevoie, din cand in cand, de putina ingrijire. Pentru a indeparta petele sau mucegaiul, amesteca 4 litri de apa cu inalbitor cu oxigen pudra. Curata portiunea murdara cu o perie moale si clateste. Pentru a indeparta petele de rugina sau excrementele de pasari sau pentru a reda culoarea initiala a mobilei, va trebui sa cureti usor suprafata folosind doar un smirghel fin.

Cum se ingrijeste mobilierul metalic

Mobilierul de gradina din metal poate ajunge sa fie afectat de rugina, de aceea de cele mai multe ori acesta este finisat cu un strat de lac transparent, vopsea sau cu un strat de pulbere rezistent in timp.

Prepara o solutie pe baza de sapun, curata, clateste si usuca mobilierul. Pentru a scapa de petele de rugina curata zona afectata cu smirghel fin, sterge apoi cu o carpa curata si aplica cateva straturi fine de vopsea, daca este necesar.

Cum ingrijesti mobilierul din plastic

Mobilierul care rezista la toate timpurile de vreme si temperaturi variante este cel fabricat in totalitate din plastic. Aceste piese din plastic sunt fabricate folosindu-se aditivi chimici si sunt confectionare asa incat sa imite lemnul sau rachita.

Pentru a intretine mobilierul de plastic, prepara o solutie pe baza de sapun, curata, clateste si usuca piesele. Pentru pete dificile si mucegai, foloseste o solutie din 10 parti de apa si o parte de clor, dar ai grija sa citesti instructiunile producatorului inainte, pentru a te asigura ca poti folosi clorul fara sa distrugi mobilierul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului