Amenajarea gradinii

#mobila gradina #mobilier #sfaturi practice #mobilier terasa

Cum sa ingijesti corespunzator mobilierul de gradina

In zilele senine, majoritatea timpului il petreci in aer liber, bucurandu-te de compania prietenilor si a familiei. Terasa reprezinta o extensie a casei tale, prin urmare ingrijirea mobilierului exterior este la fel de importanta ca ingrijirea mobilierului din interior. Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa iti mentii curate pernele, scaunele si celelalte obiecte de mobilier.


1. Curatarea pernelor

Pernele pentru mobilierul de exterior sunt realizate din mai multe tipuri de materiale, insa ingrijirea lor este similara. Asadar, poti curata pernele cu ajutorul unei perii, pentru a indeparta praful, dupa care le poti aspira.

De asemenea, poti folosi inalbitor pentru a le face sa arate ca noi, insa trebuie tinut cont de instructiunile de fabricare pentru a nu le deteriora mai tare.

Un alt mijloc de a curata pernele este printr-o solutie preparata acasa din apa amestecata cu trei linguri de detergent fara inalbitor. Dupa ce le speli, este recomandat sa le lasi sa se usuce timp de o ora.


2. Ingrijriea mobilei din lemn

Modul in care ingrijesti mobilierul din lemn este asemanator cu felul in care te ocupi de punti sau gardurile din lemn. Pentru a te proteja impotriva aschiilor este recomandat sa porti manusi. Pentru obiectele din lemn nu este indicat sa folosesti produse de curatat abrazive.

Curata mobila din lemn, folosind un amestec de apa si otet. Cu ajutorul unui burete vei reusi sa cureti zonele murdare. Pentru zonele grav afectate, foloseste o periuta de dinti, astfel incat sa cureti bine murdaria.


3. Curatarea mobilierului din rasina

Mobila din rasina este foarte populara, intrucat este rezistenta la apa si usor de curatat. Amesteca trei linguri de detergent de haine si un litru jumatate de apa si spala mobilierul din rasina. De asemenea, poti folosi un burete imbibat cu bicarbonat de sodiu pentru o curatare naturala a mobilierului.


4. Curatarea mobilierului din plastic

Pentru ingrijriea mobilierului din plastic poti folosi orice porodus de curatare. Daca vrei sa folosesti o solutie naturala, amesteca un litru si jumatate de apa fierbinte cu 250 de grame de inalbitor si trei linguri de detergent de vase.

Sursa foto: zahrada-zahrada.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului