Amenajarea gradinii

#gradina primavara #gradina #cumparaturi gradina #ustensile gradina

Cum sa faci cumparaturi istete pentru gradina

Apropierea primaverii implica aprovizionarea cu cele necesare gradinaritului. Cumparaturile, insa, nu trebuie sa fie o corvoada, chiar si atunci cand nu esti foarte priceput. Iata cum poti sa faci cumparaturi istete pentru gradina!
 

Pregatiri inainte de cumparaturi


Inainte de a colinda magazinele de specialitate, nu ezita sa faci putina munca de cercetare. In acest fel, vei sti care sunt preturile pietei, vei putea stabili cu certitudine ce anume iti trebuie si la ce ai putea renunta (in functie de bugetul de care dispui), vei putea nota plantele preferate, uneltele necesare si sfaturi utile. Consulta revistele de specialitate, dar si site-urile de profil.
 

La cumparaturi


Pentru ca sesiunea de cumparaturi pentru gradina sa fie una cat mai profitabila, iata ce ai putea sa faci:

- Evita week-endurile. Sfarsitul saptamanii nu este tocmai perioada ideala pentru a merge la cumparaturi, deoarece in week-end magazinele sunt intesate de cumparatori la fel de avizi ca si tine. Gandeste-te ca, din cauza aglomeratiei, risti sa nu gasesti tot ceea ce cauti si sa nu reusesti sa pui intrebari angajatilor magazinului pentru a-ti lamuri eventualele neclaritati. Prin urmare, ideal ar fi sa iti rezervi cateva ore intr-o seara, dupa serviciu, pentru a merge la cumparaturi pentru gradina.

- Fa vizite repetate. Inainte de a lua decizia finala, este posibil sa fie nevoie sa faci mai multe vizite intr-un singur magazin de specialitate. In acest fel, vei reusi sa descoperi noutatile in timp util, sa te familiarizezi cu locul (pentru a gasi totul foarte usor) si te asiguri ca faci cele mai bune alegeri pentru gradina ta.

- Nu te sfii sa pui intrebari. Chiar si daca stii destul de bine ce anume iti doresti, nu ezita sa pui intrebari personalului magazinului. Angajatii iti pot oferi informatii pretioase si te pot avertiza cu privire la pericole de care nu esti constient. Este important, insa, sa pui intrebari cat mai exacte pentru a primi raspunsuri cat mai precise. Daca nu stii ce anume sa intrebi, foloseste-te de desene, imagini si informatii imprimate de pe Internet sau din reviste pentru a-i comunica angajatului ce anume iti doresti.

- Citeste eticheta. Indiferent despre ce produs este vorba, este foarte important sa citesti cu atentie eticheta si informatiile oferite pe ambalaj. In acest fel, vei sti daca un anumit produs/planta se potriveste gradinii tale si vei putea face comparatii. De asemenea, obiceiul de a citi etichetele te va scuti de surprizele neplacute pe care le poti avea dupa achizitionarea produsului.

- Pastreaza bonul fiscal. Bonul fiscal iti va fi de un real ajutor in situatia in care vei fi nevoit sa returnezi un produs care nu iti satisface nevoile sau care este stricat. Recomandarea este valabila si in cazul achizitionarii de plante pentru gradina .

- Reia vizita in fiecare sezon. Cumparaturile pentru gradina nu ar trebui limitate la cele de primavara. Nu ezita sa vizitezi magazinele de specialitate in fiecare anotimp, pentru a gasi unelte si plante specifice sezonului respectiv. In acest fel, te vei asigura ca gradina ta arata excelent tot anul.

Sursa foto : visualphotos.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare