Amenajarea gradinii

#mobila #mobilier gradina #mobilier de plastic

Cum sa cureti mobilierul de plastic din gradina

Mobilierul de plastic este unul foarte maleabil si practic, mai ales ca poate sta in gradina chiar si iarna, fara sa aiba nici cea mai mica problema. Totusi, plasticul in general se murdareste mult mai repede, dar se curata si destul de usor, asa ca are o bila alba din acest punct de vedere.


In cazul in care mobilierul din gradina ta a devenit cam murdar, il poti face sa arate ca nou urmand acesti pasi:

Indeparteaza pernele, tesaturile sau alte materiale care nu sunt din plastic si eventual baga-le in masina de spalat pentru o curatare corespunzatoare. La final pune-le la uscat intr-un loc insorit si pune-le la pastrare pentru cand si mobilierul din plastic va fi perfect curat.

Atentie! Atunci cand tesaturile care imbraca hainele de plastic se murdaresc sau patreaza, acestea ar trebui spalate cat mai repede pentu a evita ca pata sa se imprime definitiv in tesatura si sa lase o pata groaznica.

Indeparteaza stratul gros

Daca ai un furtun de gradina, porneste un jet puternic si indeparteaza mizeria vizibila de pe scaune si mese. In acest momentnu este necesar sa folosesti un detergent pentru ca rolul acestui pas este nu doar de a indeparta praful si murdaria, ci si de a inmuia mizeria mai putin vizibila.

Intoarce scaunele si masa pe toate partile si curata cat se poate de bine.


Curata in profunzime


Amesteca doi litri de apa foarte calda cu jumatate de ceasca de detergent lichid de vase si cu ajutorul unui burete de dimenisuni mari spala cu migala mobilierul de plastic. insista in zona suportului pentru maini si pe picioarele scaunelor si a mesei, acolo unde se strange de obicei cea mai multa mizerie.

Dupa ce ai spalat toata mobila cu detergent de vase, incearca sa faci mai multa spuma pe care sa o imprastii pe mobilier pentru a inmuia chiar si cele mai mici urme de mizerie, las-o s actioneze 20 de minute, iar apoi mai porneste o data furtul de gradina si indeparteaza spuma care a ramas pe plastic.


Atentie la zonele patate


Este foarte posibil ca in urma spalaii cu detergent de vase sa mai ramana totusi diverse pete. Acestea pot fi indepartate cu un detergent mai puternic, cum ar fi clorul. Pune-ti o pereche de manusi de plastic, ia un burete cu o parte abraziva si insista in zona patata. Sansele sa se curete sunt destul de mari inca din primele 30 de secunde.


Dezinfecteaza


Daca vrei sa dezinfectezi plasticul in mod ecologic, umple un tub cu pulverizator cu jumatate de litru de apa rece si o cana de otet. Daca nu ai otet in casa, poti adauga 10 picaturi de ulei esential de eucalipt sau arbore de ceai . Mixeaza bine solutia si pulverizeaz-o din belsug pe toata suprafata mobilierului. Aceasta solutie de curatat este una ecologica, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in cazul in care ai copii sau animale in curte.


Usuca mobila la soare


Dupa dezinfectare , nu este necesar sa stergi mobilierul cu o carpa sau servetele. Este suficient sa lasi mobilierul in plin soare timp de 10 minute, dupa care poti aduce si pernutele sau husele din material.

Atentie! Incearca sa speli mobilierul de plstic o data la doua saptamani pentru a evita patarea si spalarea greoie a acesteia. Astfel, o intretinere periodica, va mentine mobila impecabila, pentru un timp indelungat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului