Amenajarea gradinii

#goji #fructe goji #copac goji #plantare goji #arbust goji

Cum sa cresti goji in gradina

Fructele goji sunt alimente din ce in ce mai populare datorita continutului lor nutritiv ridicat. Pentru a avea parte de proprietatile lor benefice asupra sanatatii, afla ca le poti cultiva chiar in casa sau gradina ta! Afla, in continuare, ce trebuie sa stii despre cum sa cresti goji!
 

Plasarea in gradina


Arbustul goji are marele avantaj de a nu fi pretentios si de a se adapta diferitelor conditii de mediu, insa este de preferat sa il plantezi intr-un loc insorit al gradinii. In plus, este recomandat sa ii oferi suficient spatiu pentru a se dezvolta: goji poate atinge dimensiuni de circa 2,5 m in inaltime si latime!
 

Plasarea initiala in ghiveci


Inainte de a plasa arbustul goji in gradina, se recomanda plantarea intr-un vas, goji urmand sa fie transplantat in solul din exteriorul casei cand incepe sa se dezvolte. In acest caz, iata ce ar trebui sa stii:
 

  • Pregateste radacinile, plasand planta intr-un vas cu apa la temperatura camerei.
  • Intr-un ghiveci adanc, prevazut cu gauri pentru scurgere, adauga 1/3 nisip si 2/3 pamant de flori pentru a-i asigura plantei goji un mediu propice dezvoltarii.
  • Fa o gaura in mijlocul vasului, in care vei introduce planta, dupa care acopera radacinile cu blandete, presand usor pamantul.
  • Adauga apa din belsug si continua sa uzi planta, mentind solul umed in permanenta, pentru inca 2 saptamani sau pana cand descoperi o noua plantuta, moment in care o poti transplanta in gradina.


Recomandari pentru solul din gradina


Goji se adapteaza cu usurinta diverselor tipuri de sol din gradina, de la argiloase la argilo-nisipoase si nisipoase. Cu toate acestea, cel mai recomandat este solul organic. Cele mai bune rezultate vor fi obtinute daca solul gradinii are un pH cuprins intre 6.8 si 8.1.
 

Ingrijire


In primele luni de dezvoltare, este important sa ii acorzi arbustului goji o atentie sporita. Asigura-te ca beneficiaza de 8 ore de lumina pe zi pentru a face flori. De asemenea, uda-l cu moderatie si ofera-i ingrasamant din alge, dar in cantitati mici.
 

Taierea arbustului goji


Pentru a-i tine dimensiunile sub control si a-i da forma dorita, arbustul goji poate fi taiat periodic. De regula, taierea se face pe durata sezonului rece, insa, daca vrei sa ii modifici aspectul, o poti face de-a lungul intregului an.

In primul an de la plantare, este recomandat sa realizezi ajustari minore. Identifica tulpina principala - cea mai mare si mai sanatoasa - si incepe sa reduci, treptat, dimensiunile tulpinilor laterale. Scopul este acela de a lasa tulpina goala pe o lungime de circa 40 cm de la nivelul solului. Cand arbustul goji atinge dimensiunea de aproximativ 60 cm, inlatura-i varful pentru a-i permite sa dezvolte noi ramuri.

In ceea ce priveste plantele adulte, inlatura crengutele de pe tulpina pana la o lungime de circa 40 cm si pe cele care nu produc flori, sunt uscate etc. De asemenea, continua ajustarea periodica a varfului arbustului, ori de cate ori iti doresti ca acesta sa produca noi ramuri. Nu in ultimul rand, retine ca perioada propice pentru taiere este la finalul sezonului de producere a fructelor goji.

Sursa foto : rkwblog.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului