Amenajarea gradinii

# scari de lemn #suport flori #flori

Cum sa creezi suporturi pentru flori din scari de lemn

Scarile duble din lemn pot deveni un suport extrem de decorativ pentru ghivecele cu flori. Ele dau un farmec rustic si se integreaza perfect in peisaj atat atunci cand vine vorba despre o gradina, cat si despre un balcon sau chiar un living. Iata cateva exemple:

Aceeasi piesa, o alta utilitate

Scara veche, poate usor cam subrezita, nu e tocmai de lepadat cata vreme poate deveni extrem de utila in ciuda faptului ca nu o mai folosesti in scopul pentru care a fost creata. Desfa scara dubla, fixeaza-o, apoi masoara distanta dintre trepte. Taie sipci din lemn pe dimensiune si monteaza-le astfel incat sa obtii un suport drept. De acum, nu-ti mai trebuie decat ghivece de flori, dar neaparat cu farfurioara sau cu o tavita, pentru ca apa care se scurge de la radacinile plantelor sa nu deterioreze lemnul.

Poti decora cu ea un colt de terasa sau unul de gradina. Daca nu ai foarte mult spatiu, fixeaz-o si foloseste doar una dintre laturi ca spatiu de expozitie pentru plantele inflorite. Daca are trepte late, cu atat mai bine.

Poti monta sprijinit de treptele celor doua laturi ale scarii jardiniere care sa sustina si mai multe ghivece. Pentru ca, de regula, scarile uzate poarta si patina timpului, foloseste panza de smirghel pentru a le curata. Lasa lemnul natur sau vopseste-l. Culoarea o alegi in functie de decorul in care vrei sa integrezi aceasta piesa.

Intr-o gradina plina de verdeata, asaza o scara dubla vopsita cu verde. Se va integra perfect si se va pierde chiar in peisaj.

Daca vrei o piesa statement, care sa iasa in evidenta, atunci neaparat trebuie sa alegi o vopsea intr-o nuanta puternica. Ai totusi grija pentru ca ce e mult strica si risti sa o transformi intr-un kitch.

Pentru plantele de apartament nici nu ai nevoie neaparat de o scara dubla. Poti folosi una simpla, insa fixata bine in perete. Aici e bine sa pastrezi totusi nuanta originala a lemnului sau sa il lacuiesti astfel incat sa transformi scara intr-o piesa decorativa care sa se integreze cat mai bine spatiului.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului