Amenajarea gradinii

#gradina #spatiu de joaca copii #gradina pentru copii

Cum sa creezi o gradina pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata, indiferent de varsta si te invata multe lucruri daca ai rabdarea necesara, iar daca esti in cautarea unui mod placut de a petrece mai mult timp alaturi de copilul tau, aceasta activitate este una excelenta. In plus, gradina este un spatiu de joaca excelent si sigur din punct de vedere al sanatatii, dar si al altor pericole, asa ca nu ezita sa amenajezi un colt special pentru copil.



Stabiliti impreuna locul


Daca ai o gradina mare, rezerva o bucata din aceasta pentru coplul tau. Alegeti impreuna cel mai potrivit loc si ia in considerare o locatie in care nu este curent, nu bate soarele toata ziua si nu este ingradita de copaci.

De asemenea, delimiteaza locul pe care urmeaza sa il oferi copilului pentru a-i incuraja sentimentul de proprietate.


Plantati un copacel


In spatiul delimitat special pentru copil, plantati impreuna un copacel, de preferat fructifer. Achizitionati-l impreuna de la magazinele de bricolaj si sfatuti-va in ceea ce priveste specia. Nu uita ca anumiti pomi fructiferi atrag diverse insecte periculoase (urechelnite), asa ca este reocmandat sa te sfatuuiesti si cu specialistul magazinului care iti va oferi cele mai bune optiuni.

Cand ajungeti acasa, sapati o groapa pe care sa o umpleti cu gunoi de grajd sau alte ingrasamint ecologice, amestecati cu pamantul deja existent, umeziti usor zona si apoi plantati copacelul.


Pregateste nisipul


Copiii se bucura de prezenta nisipului, iar in acest fel nu va mai fi atras de cel din parc care este plin de mizerie si bacterii de la animalele far stapan. Nu ai nevoie de o cantitate foarte mare (2 - 3 galeti sunt suficiente, insa acest lucru este stabilit si in functie de marimea spatiului alocat). Aici copilul se va juca in voie, mai ales daca va avea la indemana diverse forme, galetuse, lopatele etc.


Construiti impreuna un umbrar


Este foarte posibil ca micutul sa isi doreasca sa iasa afara chiar si atunci cand bate soarele, asa ca in acest caz cea mai buna varianta este un umbrar, construit chiar de voi. Materialele necesare le vei gasi de asemenea la magazinele de bricolaj, in functie de bugetul alocat. Daca doriti un aspect mai nonconformist, puteti opta pentru o panza alba (pentru a nu atrage soarele) sprijinita in 4 piloni de lemn. Ai grija insa ca panza sa se detanseze cu usurinta pentru a putea fi spalata periodic.


Adauga culoare


In mini gradina copilului, poti picta gardul interior in culorile sale preferate. Puteti desena flori, animalute, fluturi, masinute sau orice altceva isi doreste copilul. Important este sa desenul sa aiba culori proaspete, de vara. Atentie insa, dupa vopsite, copilul nu trebuie sa se joace in zona respectiva pentru a evita inhalarea substantelor toxice.

De asemenea, este recomandat sa lacuiesti gardul dupa vopsire pentru un aspect mai simpatic. In acelasi timp, asigura-te ca gardul este perfect finisat si nu prezinta un pericol pentru copilul tau.


Distrati-va


Poate ca la inceput poate parea o activitate obositoare, insa pe parcurs veti realiza impreuna ca este chiar distractiv si ca va veti aminti cu drag de acesta chiar si peste o perioada mare de timp.

La final, invata-l pe copil cum sa aiba grija nu doar de copacelul plantat impreuna, ci si de legumele, fructele si florile din gradina ta. Eventual udati-le impreuna din cand in cand si face-ti impreuna mici modificari.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului