Amenajarea gradinii

#pasari #gradina #pasari gradina

Cum sa atragi pasarile in gradina de toamna

Gradina de toamna reprezinta nu doar un rasfat vizual, ci si fi si un cadru de vis pentru pasarile de mici dimensiuni. Daca te incanta sa auzi ciripitul pasarelelor in gradina, poti atrage aceste creaturi mai aproape de casa. Florile frumos colorate, iarba deasa si adaposturile din arbusti si pomi sunt metode simple de a atrage pasarile in gradina ta de toamna.

In principiu, este bine sa stii ca pasarile vor avea nevoie de 4 lucruri: apa, hrana, adapost si cuib.

Hraneste pasarile

Nicio pasare nu poate rezista unui festin cu seminte. Ca sa le atragi in gradina, lasa-le la indemana resturi de mancare, cum ar fi bucatele de paine, dar si seminte de floarea soarelui si mei. Semintele de flori sunt si ele foarte bune pentru pasarile salbatice, astfel ca daca ai prin gradina margarete, albastrele, galbenele sau carciumarese, nu le taia.

La magazinelele de bricolaj gasesti tot felul de hranitoare, dar le poti confectiona si tu acasa. Hranitoarele pot fi facute din dovleci sau tartacute pe care le agati pe ramurile pomilor.

Confectioneaza-le casute

Casutele pentru pasari pot avea un efect uimitor in gradina, chiar daca, in mod normal, aceste vietuitoare isi pot construi singure o "locuinta" stabila. In primul rand, reprezinta un adapost confortabil pentru pasari, iar in al doilea rand creeaza un aspect estetic desavarsit. Astfel de casute pentru pasari pot fi achizitionate din magazinele de bricolaj gata facute, dar daca te pricepi, poti confectiona singur aceste adaposturi.

Cele mai bune locuri pentru amplasarea casutelor sunt copacii mereu verzi, cum ar fi bradul, deoarece pasarile vor fi ferite de frig si vant chiar si in timpul iernii. Si arbustii desi pot reprezenta un loc ideal pentru amplasarea casutelor, mai ales in zilele in care ploua sau bate vantul cu putere. Salcia, pinul, socul, fagul si ienuparul sunt copaci ideali pentru gazduirea pasarilor.

Amenajeaza-le locuri pentru cuib

Daca vrei sa tii pasarile in apropierea casei, este indicat sa amenajezi locuri pentru cuiburi. Zonele cu iarba inalta, arbustii densi si casutele pentru pasari sunt spatii numai bune pentru ca pasarile sa-si construiasca un cuib si sa-si creasca in liniste puii.

Nu uita de adapatoare

Adapatoarele sunt estentiale pentru a atrage pasarile salbatice in gradina de toamna. Din loc in loc, amplaseaza cate o adapatoare. Acestea se gasesc in diverse forme si marimi in magazinele de bricolaj. Daca alegi un model inalt, asemanator cu o fantana arteziana, poti infrumuseta incredibil de mult gradina ta si poti compensa alte lipsuri, cum ar fi lipsa florilor de vara.

Adapadoarele mai mari sunt foarte bune daca vrei sa le creezi pasarilor si conditii de scaldare. Uneori, pana si ele simt nevoia sa se spele.

Mentine curatenia

Dupa ce te-ai asigurat ca pasarile salbatice au toate conditiile de trai in gradina de toamna, este bine sa faci din cand in cand curatenie in urma lor. Curata-le casutele, schimba-le apa din adapatoare si completeaza rezervele de seminte si mancare.

Foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului