Amenajarea gradinii

#spatiu joaca gradina #spatiu de joca copii #spatiu de joaca #amenajare gradina #gradina

Cum sa amenajezi un spatiu de joaca pentru copii in gradina

Un loc de joaca pentru copii, amenajat chiar in gradina casei, este perfect pentru cei mici. Astfel copilul va putea petrece mai mult timp in natura, jucandu-se. In plus, un astfel de spatiu este ideal pentru a-i organiza petrecerile de ziua de nastere.

Chiar si cea mai mica gradina se poate transforma intr-un spatiu de joaca, iar un leagan sau o groapa de nisip nu necesita un buget mare, nici personal specializat pentru a le amenaja.

Sursa foto: gardengames.com

Poti incepe amenajarea unui spatiu de joaca pentru cei mici cu o groapa de nisip. Un pavaj usor de construit si cateva kilograme de nisip sunt suficiente. Atentie la marginea pavajului, insa. Ea trebuie construita in asa fel incat imbinarile si marginile sa nu fie taioase sau ascutite. Poti opta pentru un material mai moale sau poti adauga margini de cauciuc pe ele.

Sursa foto: digsdigs.com

O casuta care se asambleaza in cateva minute poate deveni locul preferat pentru copii. Pe piata exista suficiente optiuni, de diferite marimi, astfel incat poti alege o casuta care sa se incadreze perfect n spatiul de care dispui.

Sursa foto: freemans.com

Copiii sigur se vor bucura si de un tobogan in culorii vii pe care se pot juca impreuna cu prietenii, sau de un leagan.

Un balansoar este o alta optiune pentru locul de joaca al copiilor, si poate deveni chiar si un loc de relaxare pentru tine. Poti achizitiona un balansoar pe care sa-l fixezi in pamant, sau poti sa-l faci singur cu cateva scanduri si sfoara si sa-l atarni de crengile unui copac. Daca ai suficient spatiu, poti sa optezi pentru un hamac pe care sa-l legi de doi arbori.

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Nici sporturile nu trebuie uitate, iar un cos de baschet este o optiune perfecta de care copilul tau se va bucura si la adolescenta. Si placa de darts este o optiune, mai ales ca se poate implica intreaga familie. Daca dispui de o gradina mare poti alege pentru locul de joaca si o trambulina.

Sursa foto: lelong.com.my

Se apropie vara, iar duminicile calduroase sunt prilejul perfect pentru ca cei mici sa se joace intr-o piscina gonflabila. Trebuie insa sa ai grija ca aceasta sa fie amplasata pe un teren moale si sa eviti zonele alunecoase.

Sursa foto principala: pandorapoikilos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare