Amenajarea gradinii

#amenajare terasa #amenajare gradina #spatiu de relaxare gradina #amenajare terasa gradina

Cum sa amenajezi spatiul de relaxare din gradina

Gradina din spatele casei este locul preferat in care iti place sa iti petreci timpul liber? Atunci acorda-i atentia cuvenita si transforma acest loc in spatiul preferat de relaxare atunci cand esti acasa. Amenajeaza-ti gradina visurilor urmand cateva sfaturi si idei deosebite.

Un paradis pavat

Spune adio scaunelor si mesei aruncate undeva in mijlocul gradinii si organizeaza spatiul cu stil, astfel incat sa aiba un aspect curat si ingrijit. Poti delimita o zona pe care sa o acoperi cu pavaj din piatra naturala. Un raft din lemn pe care sa suspenzi cateva ghivece cu flori si ghirlande de lumi solare puse deasupra mesei de exterior sunt detalii suficiente cat sa contureze un spatiu intim care te imbie la relaxare in gradina.

Gradina in culori

Un colt uitat din gradina poate prinde viata si se poate transforma intr-un spatiu desprins parca din povesti, daca folosesti culori vesele pentru a-l decora. Locul de relaxare va fi inundat de lumina si mult optimism. Petele de culoare vor scoate din anonimat aceasta zona monotona. Poti pune un leagan mare de lemn in care sa stai la povesti alaturi de familie si prietenii care vin in vizita.

Un loc linistit

Pentru a amenaja spatiul de relaxare din gradina te poti inspira din ideile marilor designeri, dar in acelasi timp poti sa mizezi pe simplitate. Daca vrei sa obtii un spatiu in care sa iti gasesti linistea dupa o zi grea, atunci pune in aplicare aceasta idee simpla si ieftina: delimiteaza o portiune pe care o vei acoperi cu pietris si amplaseaza aici mobilierul, de preferat din ratan. De efect sunt si ghirlandele de lumini suspendate deasupra terasei si cateva ghivece cu flori mari in apropierea zonei de sedere.

Livingul din gradina

Daca vrei sa ai senzatia ca esti in living atunci cand iesi sa te relaxezi in gradina este foarte simplu. Ai nevoie de un covor de damasc, mobilier din rachita si cateva accesorii cum ar fi pernele colorate si paturi pe care sa le asezi pe fotoliile si canapeaua de exterior. Nu vei cheltui o avere sa iti amenajezi spatiul de relaxare din gradina, iar rezultatul va fi uimitor.

Terasa cu pergola

Pergola te ajuta sa delimitezi zonele din gradina si in acelasi timp iti ofera mai multe posibilitati sa adaugi elemente de design. Poti decora cu orice fel de plante cataratoare care pot imbraca stalpii de sustinere si pot ajunge pana pe acoperis. Pentru un aspect si mai spectaculos, adauga copuri de iluminat speciale, lampioane de inspiratie asiatica, plante, clopotei de vant. Atunci cand ai o pergola pe terasa, optiunile de decorare sunt numeroase.

O terasa moderna

Ce poate fi mai spectaculos decat sa transformi un colt banal din gradina, intr-un spatiu deschis, curat si aerisit? Stilul de viata modern este ideea care inspira un astfel de decor. De la pavelele de beton supradimensionate pana la gardul facut dintr-o lada veche si pictat in negru, aceasta zona emana modernitate si indeamna pe oricine ajunge aici sa se relaxeze si sa se bucure de confortul oferit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului