Amenajarea gradinii

#sfaturi amenajare gradina #amenajare gradina #gradina

Cum sa amenajezi o gradina mica. 5 sfaturi de care sa tii cont

 

Chiar daca uneori te poate nemultumi faptul ca ai o curte micuta, trebuie totusi sa fi recunoscator ca locuinta ta dispune de un spatiu verde, indiferent de marime. Un spatiu limitat poate parea mai dificil de organizat si decorat insa, cu putina creativitate, vei fi surprins de cate lucruri pot incapea cu adevarat intr-o gradina de mici dimensiuni.

Noi am ales pentru tine cele mai importante cinci aspecte de care trebuie sa ai grija pentru a profita la maxim de spatiul de care dispui.

 

1. Stai la loc si relaxeaza-te

intr-o curte mica, spatiul este esential pentru crearea unui ambient in care sa te poti relaxa, dar si distra. Gradina ta poate deveni aceasta oaza a fericirii daca esti atent ce mobilier alegi si cum il adaptezi zonei de care dispui.

Scaune rabatabile, un hamac sau chiar un leagan pot aduce un plus de confort si un aspect placut.

2. E timpul sa faci valuri

Adauga apa intr-o gradina mica si observa cum un plus de miscare, lumina si reflectii poate face minuni in crearea unei iluzii de spatiu mai mare. Aceasta apa o poti adauga sub diferite formele, de la fantani stralucitoare pana la mici balti in ghivece sau containere. La ghivecele mari, cu gura larga poti sigila gaurile de scurgere cu silicon pentru a obtine un decor rustic si relaxant.

3. Da viata gradinii tale

Fauna salbatica are nevoie de hrana, adapost si locuri de reproductie, iar gradinile joaca un rol din ce in ce mai important in acest ecosistem, in special gradinile mici din zonele urbane.

Alege sa plantezi gardurile vii pentru a te bucura de verdele crud si densitatea pe care o ofera, in loc sa te orientezi spre un gard de lemn sau metal. incearca sa cultivi o gama larga de plante micute sau medii si lasa seminte si tulpini expuse pentru a oferi adapost si hrana vizitatorilor salbatici.

4. Lucreaza la inaltime

Intr-o curte de dimensiuni reduse, solutia intuitiva este crearea unor terase pe mai multe nivele, amenajand plantele pe mai multe etaje pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare decat in realitate. Este recomandata folosirea plantelor de dimensiuni mici sau medii, apropiate de culoarea gazonului pentru a evita impresia unui loc aglomerat sau dezorganizat.

Daca spatiul iti permite, poti adauga elemente decorative precum obeliscuri, arcade, pergole sau alte structuri inalte care directioneaza privirea spre cer, largind privelistea si perspectiva.

5. Descopera magia oglinzilor

Oglinzile reprezinta un accesoriu clasic si elegant care te poate ajuta atunci cand doresti sa faci un spatiu mic sa para mai mare, contribuind la reflectarea luminii si a diferitor elemente din gradina. Pentru un aspect vizual mai placut, poti ascunde marginile cu plante ce vor ajuta si mai mult la perpetuarea iluziei.

Asadar, o curte mica nu trebuie sa fie un motiv de ezitare sau frustrare atunci cand iti alegi designul si mobilierul. Cu putina atentie si cateva sfaturi de la specialisti iti poti amenaja o oaza de liniste si relaxare, chiar in cadrul locuintei tale.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare