Amenajarea gradinii

#gradina feng shui #design gradina #amenajare gradina

Cum sa amenajezi o gradina in stil Feng Shui

Feng Shui poate fi caracterizat drept un sistem de principii care reglementeaza aranjarea unui spatiu in raport cu fluxul de energii, fie ele pozitive sau negative.

Aplicarea acestui concept atunci cand decorezi gradina te poate ajuta sa optimizezi spatiul astfel incat sa te bucuri cat mai mult de starea de relaxare pe care ti-o doresti. Iata asadar cateva sfaturi despre cum sa iti amenajezi gradina in stilul Feng Shui, avand in vedere punctele cardinale.

Nord

Aceasta zona a gradinii tale are legatura, in principal, cu energiile prezente atat in viata ta personala, cat si profesionala. Iar amenajarea acesteia trebuie sa iti asigure o senzatie de liniste.

Recomandarea este ca in nordul gradinii sa te axezi catre un decor realizat din combinarea pietrelor si a apei, precum si a unor vietuitoare ca broaste testoase sau pesti. In plus, culorile mai intunecate, precum albastru sau negru, sunt foarte importante.

Nord Est

Partea de Nord Est a gradinii tale se refera la cresterea personala si spirituala, devenind un loc ideal in care sa te relaxezi si sa meditezi. Integreaza cat mai bine natura in acest spatiu si amenajeaza cu o bancuta sau un fotoliu.

Est

Estul gradinii tale reprezinta un punct central al energiei legate de sanatate si longetivitate. Asadar, in aceasta zona este valoroasa cresterea, iar selectarea unor plante potrivite este esentiala.

Opteaza pentru copaci ornamentali sau pentru ciresi, care vor oferi o anumita structura. Iar pentru echilibru planteaza liliac, hortensii sau crizanteme care, datorita culorii lor deosebite, pot fi folosite pentru a infrumuseta vizual zona.

Sud Est

In zona de Sud Est gradina ta ar trebui sa fie dominata de ornamente din lemn si de apa, un simbol al abundentei si bogatiei. Alege plante aromatice si adauga fantanii cu apa mici clopote aurii pentru a incuraja partea materiala.

Sud

Elementele ale caror energii sunt dominante in zona de sud a gradinii sunt faima si succesul, importanta acestora in viata diferind pentru fiecare persoana. Aceasta parte trebuie sa fie un spatiu energetic, iar focul este elementul cheie.

Un gratar, felinare sau alte obiecte decorative care sa aduca lumina si caldura trebuie asezate in zona de sud. Aceasta parte a gradinii poate fi completata estetic cu nuante vibrante de galben, rosu si portocaliu.

Sud Vest

La Sud Vest este accentuat spatiul tau social – iubirea, relatiile si pacea ta interioara. Aranjeaza un decor cu scaune, mese si umbrele, unde sa te distrezi alaturi de cei dragi. Printre accentele de culoare trebuie sa se regaseasca rosul, rozul, portocaliul sau galbenul.

Vest

Zona de vest a gradinii este ideala pentru aranjarea unui spatiu in care sa fii mai activ – aranjeaza fie un loc de joaca pentru copii, fie diferite obiecte prin care sa iti realizezi un proiect sau un hobby, precum yoga.

Alege plante aromate si ornamente din ceramica sau cuart, in nuante ca alb, auriu, argintiu sau albastru.

Nord Vest

Acest colt al gradinii este caracterizat de energii legate de noi inceputuri si intalnirea unor oameni noi. Astfel, devine locul perfect in care sa intampini si sa cunosti oaspetii importanti. Un copac matur, ghivece sau alte ornamente in culori metalice, in special argintiu sau alb, se vor potrivi de minune cu aceste energii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului