Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #pisica #gradina #curte #caine #animale de companie

Cum sa amenajezi gradina daca ai un caine sau o pisica

Cainii si pisicile sunt cele mai indragite animale de companie si orice stapan isi doreste ca prietenul sau necuvantator sa traiasca in cele mai bune conditii. Gradina de langa casa poate deveni locul preferat de joaca si de miscare al animalului de companie. Iata cum sa amenajezi curtea daca ai un caine sau o pisica.

Instaleaza un gard pentru pisici

Pisicilor le place sa se joace afara si pentru a le tine cat mai aproape de casa, instaleaza in gradina un gard special pentru pisici. Acest tip de gard este astfel conceput incat doar pisicile sa se poata urca pe el, nu si alte animale care se afla in zona. In acest fel, transformi curtea intr-un loc primitor si prietenos in care pisica ta va fi incantata sa petreaca cat mai mult timp.

Construieste o cusca

Atunci cand locuiesti intr-un apartament sau intr-un complex care are doar un mic spatiu verde, tot ii poti amenaja pisicii un teritoriu care sa fie doar al ei. Amenajeaza afara o cusca in care aceasta poate sta in siguranta.

Amplaseaza un loc cu umbra

Atat cainilor cat si pisicilor le place sa leneveasca la soare, insa ca si in cazul oamenilor, uneori prea mult soare ii afecteaza. De aceea, ai grija ca animalele tale de companie sa aiba in curte si un loc cu multa umbra in care se pot retrage atunci cand se satura de stat la soare sau cand le este prea cald. Exista mai multe modalitati in care poti amenaja acest loc: cu ajutorul unei prelate, o umbrela sau poti construi un acoperis special pentru prietenii tai necuvantatori.

Pune plante pe gustul pisicilor

Atunci cand ai animale de companie, ai grija sa nu pui in gradina plante toxice pentru acestea. Mai mult, poti planta acele tipuri de plante pe care pisicile le adora, cum ar fi iarba piscii sau menta piscii.

Pune o fantana pentru pisica

Pisicilor nu le place sa inoate, insa le place foarte mult sa se joace cu apa. O fantana arteziana in miniatura poate deveni locul preferat din gradina al pisicii tale, care poate petrece ore in sir distrandu-se langa aceasta fantana.

Cum incurajezi cainele sa isi marcheze teritoriul

In loc sa lasi cainele sa isi faca nevoile peste tot prin gradina, il poti ajuta sa faca doar in anumite locuri, folosind cateva lucruri pozitionate strategic. Deoarece cainilor le place sa urineze pe obiecte aflate in pozitie verticala, poti folosi astfel de obiecte pentru a-l directiona in locurile stabilite de tine.

Ofera-i pisicii un loc pe care sa zgarie

Pisicilor le place sa faca in exterior, ceea ce fac si atunci cand stau in casa. Pentru ca zgariatul pe anumite suprafete este una dintre activitatile preferate ale piscilor, atunci muta-i afara acel obiect pe care isi ascuteste de obicei ghearele cand sta in casa.

Amenajeaza o groapa cu nisip pentru caine

Cainilor le place la nebunie sa sape. Astfel, o groapa cu nisip in care sa sape cat vrea, va tine cainele ocupat si fericit si in acelasi timp il va tine la distanta de alte locuri din gradina pe care le-ar putea distruge.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare