Amenajarea gradinii

#design interior #idei amenajare #amenajare baie #restaurant balcic

Cum sa amenajezi balconul ca un profesionist

Iti doresti ca balconul sa fie o prelungire a interiorului, in care piesele de mobilier sa imbine designul cu functionalitatea sau vrei mai degraba ca balconul sa arate ca o gradina verde, primitoare si plina de lumina?

Specialistii au solutiile potrivite, indiferent pe ce varianta alegi sa mergi. Inspira-te din urmatoarele idei si poti sa incepi chiar de acum sa iti amenajezi balconul ca un profesionist.

Perete din bambus pentru mai multa intimitate

Un perete din bambus care te protejeaza si de privirile indiscrete din exterior este usor de confectionat de oricine si in plus este un element util si elegant pentru balcon. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti cateva bete de bambus si sa le prinzi intre ele cu bride din plastic si sfoara. Dupa ce realizezi peretele din bambus, poti prinde pe acesta cateva lampi solare.

O mini oaza urbana

Un balcon, chiar si de mici dimensiuni, poate fi transformat intr-o mini oaza urbana, prin folosirea unor elemente variate. In decorul cu aer urban, poti include in primul rand un pervaz alb, destul de lat, care poate fi locul ideal in care sa asezi cateva ghivece cu flori si mici accesorii de decor. Un gard de stuf, poate fi accentul exotic de care ai nevoie in decorul tau urban de pe balcon. Pentru un balcon de mici dimensiuni poti opta pentru o banca cu locuri de depozitare dedesubt.

Peretele cu flori

Un perete pentru flori este perfect pentru un balcon in care iti doresti sa te relaxezi. Pentru un aer mai festiv, poti adauga ghirlande cu lumini solare. Pastreaza restul decorului cat mai simplu, cu putine elemente, cu suficiente spatii pentru sedere.

O camera confortabila in exterior

Balconul poate fi, deopotriva, locul potrivit in care sa iei masa sau sa stai sa citesti, iar o alternativa este sa il faci sa arate fix ca o camera amenajata in exterior. Acopera podeaua cu un covor cu modele care ies in evidenta. O canapea si o masuta pentru cafea din imitatie de ratan aduc confortul din interior, si in afara. Mai poti pune un sezlog pentru a avea inca un loc pentru sedere in balcon.

Umbra cu o copertina textila

In cazul in care, pe timpul zilei, balconul este inundat de soare, poti monta o copertina care sa blocheze razele UV si sa faca putina umbra in aceasta zona, mai ales daca obisnuiesti sa stai afara in timpul zilei. Lampile solare sunt decorative pe perioada zilei, in timp ce seara ofera lumina difuza, asadar nu le ocoli pentru a da o nota eleganta acestui spatiu din casa.

Mica jungla urbana

Plantele verzi si florile aduc buna dispozitie si insufletesc orice spatiu, drept urmare foloseste-le si pentru a amenaja balconul. Cu plante verzi si flori cat mai variante poti sa iti transformi balconul intr-o mica jungla urbana. Foloseste jardiniere cu flori pentru a imbraca balustrada. Pentru un balcon in care plantele atrag toate privirile, mobilierul si restul accesoriilor trebuie sa fie cat mai simple.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului