Amenajarea gradinii

#solutii anti-tantari #alungare tanari #tantari curte #tantari gradina #tantari

Cum sa alungi tantarii din curte, fara sa apelezi la substante toxice

Sa te relaxezi in curte dupa lasarea intunericului este una dintre cele mai mari placeri ale sezonului. Cu o singura conditie: sa nu fie tantari prin zona. Pentru a scapa de aceste insecte enervante, poti apela la cateva trucuri simple.

Cafea in loc de pastile anti-tantari

In aer liber pastilele nu sunt eficiente, insa poti alunga tantarii cu cafea. Pune cafea macinata intr-un recipient de metal si da-i foc. Cafeaua va arde incet iar fumul degajat de aceasta va alunga tantarii.

Creeaza o capcana anti-tantari

O alta modalitate eficienta de a scapa de micile insecte enervante este sa creezi o capcana. Taie partea de sus a unei sticle de plastic si adauga 200 ml apa calda si 50g zahar. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste si adauga un gram de drojdie. Asaza peste sticla, parte pe care ai taiat-o cu gatul sticlei in jos (ca o palnie). Inveleste capcana in ziar sau hartie si plaseaz-o n locul de relaxare. Tantarii vor fi atrasi de dulceata zaharului si de mirosul drojdiei.

Apeleaza la parumul lavandei

Lavanda este o planta ce alunga tantarii din gradina. In plus parfumul ei placut iti poate insenina serile de vara petrecute in curte. Planteaza lavanda in jurul terasei sau al locului de relaxare.

Daca nu ai aceasta posibilitate apeleaza la uleiul esential de lavanda. Pulverizeaza uleiul in locul de relazare sau aplica-l direct pe piele. Vei vedea cat este de eficient.

Aparat cu ultrasunete

Aparatele anti-tantari cu ultrasunete sunt disponibile si pentru exterioare. Asadar in serile de vara, cand doresti sa te relaxezi in curte fara grija tantarilor asigura-te ca ai un aparat cu ultrasunete la indemana. Acestea functioneaza pe baza de baterie sau prin conectare directa de la priza.

Atentie! Unele aparate cu ultrasunete sunt daunatoare pentru animale. Asada citeste cu atentie eticheta inainte de a-l folosi.

Pentru o mai mare siguranta poti apela insa la:

  • achizitioneaza bratari speciale contra insectelor. Sunt foarte eficiente si nu sunt toxice pentru oameni, pot fi folosite cu incredere si in cazul copiilor.
  • cumpara din farmacii creme si solutii anti-tantari care se aplica direct pe piele

Sursa foto: mosquitosquadofcharlotte.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului