Amenajarea gradinii

#instalare balansoar gradina #materiale balansoar gradina # alegere balansoar gradina #balansoar gradina

Cum sa alegi un balansoar gradina. Scurt ghid informativ

Visezi la un balansoar gradina? Un balansoar gradina va imbunatati considerabil aspectul gradinii, dar va creste si nivelul de relaxare. Nimic nu este mai placut decat sa-ti incepi ziua intr-un balansoar, cu cafeaua in mana, sau de a termina o zi obositoare in balansoar, cu un pahar de vin.

Pentru a alege un balansoar gradina este important sa acorzi atentie catorva detalii, astfel incat sa te asiguri ca acesta indeplineste toate conditiile necesare pentru ceea ce ai nevoie.

Ce este un balansoar gradina?

Un balansoar gradina este o piesa de mobilier destinata relaxarii. Aceasta este proiectat pe o structura suspendata, care poate fi ajustat in pozitie stationara sau in balans. Multe dintre modelele de balansoare tind sa aiba un baldachin pentru a asigura umbra in zilele calduroase de vara.

Balansoarele sunt disponibile intr-o gama variata de modele, materiale si forme, dar vin, de obicei cu scaune pentru doua sau trei locuri.  

Iata, asadar ce trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi scaun leagan gradina.

1. Scop. O intrebare pe care este foarte important sa ti-o pui inainte de a achizitiona un balansoar gradina este scopul acestuia. Cine il va folosi si in ce scop? Ai nevoie de un balansoar mai mare, pentru dou-trei persoane? Sau poti lua unul mic, de tip scaun, pentru a-l folosi doar tu?

2. Dimensiune. Pe langa numarul de persoane care il vor folosi, este important sa te asiguri ca dimensiunile acestuia se incadreaza perfect in locul in care vrei sa-l instalezi. Cu atat mai mult daca vrei sa-l pui pe terasa casei, iar locul este limitat. Asadar, inainte de a cumpara balansoarul, masoara locul in care va fi amplasat. Daca alegi unul cu balans, tine cont ca trebuie sa existe mai mult loc in jurul acestuia.

3. Intretinere. Cat de mult timp esti dispus sa investesti in intretinerea balansoarului an de an? Cu siguranta nu doresti sa petreci prea mult timp curatandu-l. Asadar, este important sa alegi un balansoar cu huse de schimb pentru perne, pe care sa le poti spala usor la masina. De asemenea, un balansoar simplu, cu linii drepte, este mai usor de curatat de praf si alte impuritati.

4. Asamblare. Balansoarele de gradina vin neasamblate si vei di nevoit sa le asamblezi singur, acasa. Prin urmare, asigura-te ca acestea au instructiuni calare, pe care le poti intelege, dar si ca nu ii lipsesc piese din cutie. Verifica totul in amanunt inainte de a plati la casa.  

Din ce materiale sunt create balansoarele

Majoritatea balansoarelor de gradina sunt create fie din lemn fie din metal. Fiecare dintre acestea are propriile avantaje si dezvantaje.

Balansoare din lemn. Acestea sunt realizate din lemn masiv, de calitate. Materialel sunt de lunga durata, mai ales daca lemnul este tratat corespunzator. Finisajul din lemn ofera un aspect natural, perfect pentru a se potrivi in orice gradina sau pe orice terasa. Exista chiar si modele impermeabile, care pot fi folosite pe tot parcursul anului. Unele modele vin cu perne, in timp ce altele nu, și va trebui sa le achizitionezi separat. 

Balansoare din metal. Balansoarele din metal sunt proiectate dintr-un material rezistent precum otel inoxidabil sau aluminiu. In cazul modelelor din otel, cele mai multe sunt, de obicei, fabricate din metal acoperit cu pulbere, ceea ce inseamna ca sunt rezistente la apa și la intemperiile vremii, Unele modele au perne care sunt, de asemenea, prevazute cu tesatura rezistenta la apa, astfel incat pot fi lasate afara pe tot parcursul anului, fara a se deteriora din cauza vremii. 

De unde poti achizitiona un balansoar gradina

Daca esti in cautarea unor oferte balansoar gradina este important sa cercetezi cu atentie piata inainte de a face o achizitie. Acestea pot fi gasite in magazinele de bricolaj, in cele de decoratiuni pentru casa si chiar in hypermarketuri. Insa, cele mai multe oferte se gasesc in mediul online. Tot in online poti avea norocul de a gasi balansoar gradina ieftin.

FOTO: houzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului