Amenajarea gradinii

#ghid plante artificiale #alegere plante artificiale #plante artificiale

Cum sa alegi plantele artificiale: ghid si trucuri utile

Imi amintesc o intamplare amuzanta. Aveam in casa o planta artificiala si cand am plecat in concediu am rugat-o pe sora mea sa treaca sa verifice locuinta. Timp de doua saptamani a udat planta in fiecare zi! Era atat de bine realizata, incat a crezut ca este reala.

Da, plantele artificiale pot fi confundate cu cele naturale si au o multime de avantaje. Sunt varianta ideala de a-ti decora casa, atunci cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a ingriji o planta reala.

Care sunt avantajele plantelor artificiale

Plantele naturale dau casei un aer primitor si mai plin de viata, dar nu sunt facute pentru toata lumea. Multi nu stiu cum sa le ingrijeasca si le pierd la scurta vreme dupa ce le-au achizitionat. N-a fost lumina buna, nu le-ai pus suficienta apa, le-ai pus prea multa apa. Sunt scuzele invocate cel mai des. Trebuie sa fii sincer: gradinaritul nu este pentru toata lumea! Pentru cei mai putin priceputi exista insa plantele artificiale, usor de intretinut si cu un efect, cel putin la nivel vizual, la fel de bun ca al celor reale.

La ce sa te uiti cand iti iei o planta artificiala

In primul rand trebuie sa para cat mai reala. Sa ai la tine o fotografie cu planta naturala atunci cand o alegi pe cea artificiala. Vezi cum se simte la atingere, verifica si textura pamantului din ghiveci. Unul dintre argumentele plantelor artificiale este acela ca pot rezista o vesnicie si pot fi reinventate in permanenta. Le poti schimba locul in casa, fara a te preocupa lumina si fotosinteza, le poti schimba recipientul ori de cate ori simti nevoia, fara sa iti faci griji ca vei pierde planta. Singura grija este aceea de a le curata din cand in cand de praf.

Plantele artificiale sunt o alternativa ieftina pentru peretii vegetali

Peretii vegetali sau gradinile verticale sunt noua tendinta in materie de design interior, in intreaga lume. Ofera o multime de beneficii: improspateaza aerul, sporesc confortul termic si arata bine. In acelasi timp sunt si costisitori si la fel de greu de intretinut ca o planta reala. Si in acest caz, avem alternativa gradinilor verticale din plante artificiale. Sunt mai ieftine, efectul vizual este acelasi si sunt mai usor de ingrijit.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului