Amenajarea gradinii

# alegere piscina #piscina ingropata #piscina #curte

Cum sa alegi cea mai buna piscina ingropata pentru curtea ta

Si tu visezi la o curte amenajata ca în revistele de design de lux? Atunci piscina nu poate lipsi din schita casei pe care ti-ai imaginat-o! Fie ca iti place sa petreci zilele toride de vara bronzandu-te si innotand sau pe lista ta de dorinte se afla de mult un coltisor special in care sa te poti relaxa, o piscina ingropata poate fi construita in confortul propriei locuinte.

Afla tot ceea ce ai nevoie sa stii despre aceste piscine ingropate, inclusiv informatiile referitoare la costurile, avantajele si cele mai utile sfaturi de selectie a produselor potrivite!

Ce este o piscina ingropata si ce avantaje prezinta

Atunci cand te gandesti sa construiesti o piscina, ai doua optiuni principale la dispozitie, in functie de amplasarea acesteia. Astfel, poti opta pentru piscine ingropate sau pentru piscine supraterane. In timp ce piscinele supraterane sunt intalnite frecvent in mediile exterioare precum curtea casei, primele mentionate pot fi construite atat in exteriorul cat si in interiorul casei.

Asadar, nu este de mirare faptul ca versatilitatea acestei categorii de piscine reprezinta cel mai important avantaj pe care ar trebui sa il iei in calcul atunci cand vrei sa modernizezi casa in care locuiesti. De asemenea, spre deosebire de cele supraterane, piscinele subterane sunt, de regula, mai rezistente, ceea ce inseamna ca acestea reprezinta o investitie ce ofera beneficii pe termen lung.

Avantajele acestei optiuni nu se opresc aici. Iata si alte beneficii ale acestor produse, in functie de materialul din care acestea sunt confectionate:

  • Piscine din otel galvanizat - Sunt executate rapid (1-3 saptamani), sunt usor de intretinut si ofera cel mai bun raport calitate/pret.
  • Piscine din polistiren - Acestea permit alegerea unor adancimi si a unor forme variate, nu necesita prezenta cofrajelor de cherestea, au o durata de viata sporita.
  • Piscine din beton - Acestea prezinta un design elegant, ofera posibilitatea de a opta pentru o diversitate de invelisuri exterioare, asigura o buna impermeabilitate, stabilitate si rezistenta in timp;
  • Piscine din polipropilena - Acestea necesita costuri reduse, ofera posibilitatea unui montaj facil, sunt usor de intretinut si pot fi echipate cu scari antiderapante.

Sfaturi privind alegerea unei piscine ingropate

Numeroasele tipuri de piscine ingropate disponibile poate transforma procesul de alegere a piscinei potrivite intr-o activitate dificila. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa alegi o piscina care sa corespunda criteriilor mai sus mentionate.

Cat te costa o piscina ingropata?

O piscina reprezinta o investitie care contribuie la sporirea valorii proprietatii tale si a confortului resimtit acasa. Avand in vedere aceste beneficii, se poate spune faptul ca instalarea unei piscine reprezinta o investitie destul de mare. Asadar, este recomandat sa nu neglijezi costurile inainte de a da ”start” unui astfel de proiect.

In timp ce piscinele gonflabile au preturi cuprinse intre 30-500 euro, piscinele ingropate implica sume mai mari. De exemplu, pentru o piscina din beton cu design spectaculos poti scoate din buzunar chiar si 10.000-15.000 de euro.

Cat dureaza realizarea unei piscine subterane?

Atunci cand vrei o piscina in propria curte, vei fi interesat cu siguranta si de durata de executie. Daca iti doresti ca proiectul sa se desfasoare cat mai rapid, atunci poti sa optezi pentru o piscina cu interior din vinil, pentru care sunt necesare doar 2-3 saptamani pentru a fi finalizata. Acelasi termen este valabil si in cazul in care optezi pentru o piscina din fibra de sticla. Durata de construire a unei piscine din beton este, insa, mai lunga, de aproximativ 3 luni.

Avantajele unei piscine ingropate sunt extrem de tentante. Atunci cand decizi sa construiesti o astfel de piscina in curtea casei tale, asigura-te ca beneficiezi de consiliere si asistenta din partea unei echipe specializate in executarea acestor tipuri de lucrari.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului