Amenajarea gradinii

#creativitate #amenajarea gradinii #amenajare gradina #gradina #plante de ghiveci

Cum sa aduci un plus de creativitate in gradina

Simti ca gradina ta s-a transformat intr-un spatiu banal, fara personalitate si nu te mai imbie deloc? Iata cateva sugestii care sa te ajute sa aduci un plus de creativitate in !

1 Exprima-te cu ajutorul ghivecelor de flori

Ghivecele de plante din gradina se numara printre putinele posibilitati pe care le ai ca sa iti exprimi imaginatia si simtul artistic. Incearca sa inviorezi intrarea in gradina, de exemplu, cu o colectie de ghivece de culori si marimi diferite, dispuse asmietric. Multitudinea de culori poate aduce un plus de veselie si viata in gradina.

2 Experimenteaza cu plante comestibile

Nu te rezuma sa plantezi in ghivece numai flori sau arbusti si experimenteaza si cu diverse legume. Ardeii iuti si rosiile sunt cel mai usor de crescut. Insa, daca vrei niste frunze spectaculoase si vegetatie bogata, ai putea creste chiar si cartofi, brocoli , spanac si morvoci, care rezista verzi si cat e anul de lung.

3 Transforma-ti gradina o oaza de noapte

Un peisagist celebru recomanda sa-ti amenajezi gradina atat ca spatiu de stat ziua, cat si ca oaza de relaxare pe timp de noaspte. Daca nu vrei ca factura ta de lumina sa aiba de suferit, apeleaza la lumina naturala a unor lampi care inmagazineaza energia soarelui si o transforma in lumina noaptea. Infige-le in pamant, de-a lungul aleii din gradina sau in jurul zonei de socializare. Cu ajutorul lor, vei transforma gradina intr-o zona accecsibila si pe timp de noapte, care te va imbia la clipe de relaxare.

4 Cele mai simple transformari pentru exterior

Trei sau patru piese de mobilier pot transforma in totalitate o terasa exterioara: doua scaune vopsite in rosu, o umbrela de terasa verde si o masuta din inox. E tot ce ai nevoie pentru ca terasa ta sa capete un aer de vacanta.

5 Planteaza ceva nou in fiecare an

Daca vreo planta din gradina ta se usuca si moare, nu te descuraja. Exista foarte multe motive pentru care plantele se usuca: afectiune, vreme proasta, insecte dunatoare etc. Trebuie doar sa fii perseverent si sa continui cu incredere. Schimba si speciile de flori sau plante, pana gasesti exact ceea ce cauti.

6 Incepe o gradina intr-un vas

S-ar putea sa descoperi ca unele plante o duc mai bine in ghiveci. Explicatiile sunt multe.

Una ar putea fi ca ghiveciul se incalzeste mai repede la soare si peretii ghiveciului (mai ales daca realizat din ceramica) mentin caldura in interior pentru mai mult timp.

Apoi, planta din ghiveci profita mai bine de apa si poti controla mai usor cantitatea de umezeala care ajunge la ea.

In plus, plantele din ghiveci nu se vor confrunta cu probleme ca drenajul insuficinet la pamantului, atacurile insectelor sau boli de la alte plante.

Iar daca este vorba de un ghiveci inalt, chiar si gradinarul poate gasi un beneficiu demn de luat in seama: ingrijeste mai usor plantele, nefiind nevoit sa se aplece sau stea stea in genunchi.

7 Amenajeaza gradina cu obiecte reinventate

Poti transforma aproape orice intentionai sa arunci. Capacele metalice de la sticle sau borcane pot forma un covor interesant, daca le ingropi doar un pic in pamant, lansand afara capatul rotund. Tablia unei mese vechi se poate transforma intr-un paravan care sa te apere de soare cand stai in gradina. Trebuie doar sa-ti lasi imaginatia sa lucreze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului