Amenajarea gradinii

#cum sa alegem #de gradina #pavilion pliabil

Cum sa alegem pavilionul pliabil de gradina cel mai potrivit?

Odata cu aparitia structurii pliabile tip acordeon, pavilioanele de gradina au devenit foarte populare. Le vedem la targuri, evenimente festive, dar si in gradini, unde utilizarea lor este exrem de variata: poate fi locul ideal pentru a servi un gratar cu prietenii, poate adaposti uneltele de gradina, sau poate feri de soarele arzator piscina copiilor.

Decizia de cumparare fiind luata, trebuie doar ales pavilionul cel mai potrivit. Dar cum sa facem acest lucru?

Pe baza intrebarilor cele mai frecvente, v-am pregatit o lista cu criteriile pe care sa le luati in considerare la cumpararea cortului.

Structura pavilionului

Din otel sau aluminiu este recomandat sa cumparati, chiar daca cele din plastic sunt mai ieftine. Otelul este un material mai dur, tratat anticoroziv este durabil. Totusi in timp se pote rugini. Structura din aluminiu nu se rugineste, este mai estetic si mai usor. Corturile cu structura pliabila din aluminiu insa de regula sunt mai scumpe. In functie de bugetul disponibil, puteti alege structura din aluminiu de diferite grosimi. Structurile cele mai rezistente din aluminiu sunt din profil hexagonal, diametrul picioarelor putand fi de 4cm sau 5cm. Oricare ar fi alegerea dumneavoastra – aluminiu sau otel – este bine sa cumparati cortul de gradina cu sistem de deschidere tip acordeon de la magazin specializat, unde gasiti si piese de schimb: durabilitatea cortului se poate prelungi prin schimbarea elementelor deteriorate, nu va trebui sa cumparati un cort nou, ci doar sa schimbati cu usurinta prin desurubare o bara de legatura, sau un picior rupt.

Prelatele pavilionului

Este important, ca acoperisul cortului sa fie impermeabil. Fiind partea cea mai expusa la intemperii, tipul si grosimea materialului sunt criteriile de urmarit. De regula aceste informatii sunt disponibile, daca nu, intrebati vanzatorul. Recomandam, ca greutatea acoperisului sa fie de cel putin 340g/mp. Acoperisul este partea cortului care se deterioreaza cel mai repede. Iarasi importanta cumpararii de la magazin specializat: daca aveti un schelet inca intact cumparat de la magazin specializat, va puteti intoarce oricand pentru a cumpara un acoperis nou care se va potrivi perfect – nu va trebui sa cumparati un cort intreg nou. Peretii laterali este bine sa fie detasabile, astfel le veti putea folosi in functie de necesitati.

Dimensiunea pavilionului

Dimensiunile 2mx2m, 2mx3m, 3mx3m sunt ideale daca doriti ca pavilionul sa nu ocupe o suprafata mare. Corturile mai mici de regula sunt si mai ieftine, in plus au avantajul, ca o singura persoana le poate monta. Dimensiunile 3mx4,5m, sau 3mx6m sunt ideale pentru expozitii, evenimente de familie sau corporatiste. Daca aveti nevoie de spatiu si mai mare, doua sau mai multe corturi pot fi conectate cu ajutorul jgheaburilor de contectare de diferite lungimi.

Accesoriile pavilionului

Geanta pentru transport, husa protectoare sunt accesorii optionale, insa cu siguranta veti avea nevoie de sistem de ancorare, ancorarea fiind esentiala orice tip de cort pliabil ati cumpara. Este bine, daca accesoriile de ancorare le puteti alege dvs. in functie de suprafata pe care veti monta cortul. Daca veti pune cortul pe asfalt, sau pavaj, tarusii de ancorare de exemplu nu o sa va fie de nici un folos. In acest caz veti avea nevoie de balast pentru fixare din metal, sau si mai practic – greutati cu apa sau nisip.

Culoarea cortului

Odata ales tipul si dimensiunea cortului, multi ezita la alegerea culorii potrivite. Cum sa alegeti culoarea potrivita? Avem o veste buna: la luarea acestei decizii puteti fi subiectiva, nu aveti cum sa gresiti! Este bine sa aveti la dispozitie o gama larga de culori, pe care puteti chiar sa le combinati: sa alegeti de exemplu un acoperis galben cu prelate laterale negrii. Folositi-va de creativititatea dvs. unica!

Odata cortul ales, nu va mai ramane decat sa va bucurati in umbra lui de zilele de vara inca ramase: doar cu totii stim, ca bucuria este alegerea cea mai buna.

FOTO: expodom.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului