Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #decoratiuni gradina #realizare decoratiuni

Cum realizezi decoratiuni inedite pentru gradina cu siluete de flori

Decoratiunile inedite pot face ca gradina ta sa capete un aspect original. Sigur ca este simplu sa mergi in magazine si sa-ti cumperi decoratiuni gata facute, insa risti ca acestea sa se regaseasca si in gradinile vecinilor sau ale prietenilor. Daca iti doresti ceva cu adevarat original, realizeaza singur mici decoratiuni pentru gradina, folosind siluete de flori.

Daca te gandesti sa incepi un astfel de proiect indraznet, este bine sa ai deja cumparate toate lucrurile necesare: placi sculptate din lemn, grund pentru lemn, pensula pentru aplicarea grundului, lac pentru protectia lemnului, pensula si vopsea pentru colorarea siluetelor de flori, banda adeziva si cutter.


Cumpara placi sculptate din lemn

In magazinele de bricolaj poti gasi placi scuptate din lemn, care au forma de rama foto, dar suprafata lor este neteda. Aceste placi sunt special create pentru cei care isi doresc decoratiuni cu iz rustic pentru gradina.

Pentru ca placile sunt deja slefuite, poti aplica doua straturi de grund, iar dupa ce se usuca, un strat de lac transparent. Acesta din urma va conferi decoratiunilor un luciu aparte.


Realizeaza siluetele de flori

In timp ce astepti sa se usuce lacul de pe placile de lemn, poti incepe sa realizezi siluetele de flori. Pentru aceasta ai nevoie de un sablon, adica de siluete de flori. Cel mai simplu este sa descarci un sablon de pe Internet sau sa cumperi autocolant din magazinele de bricolaj.

Decupeaza centrul hartiei, astfel incat siluetele florilor sa se incadreze perfect pe placa de lemn. Asaza bucata decupata si fixeaz-o cu banda adeziva. Cu un cutter, urmeaza marginile siluetelor si decupeaza-le cu atentie, astfel incat sa nu ratezi niciun detaliu.

Dupa ce termini de lucrat cu cutter-ul, ia siluetele de flori de pe placa de lemn. Vei observa ca pe lemn ti-a ramas imprimat conturul florilor. Acum nu-ti mai ramane altceva de facut decat sa vopsesti siluetele de flori cu o vopsea colorata.


Aplica un nou strat de lac

Dupa ce ai vopsit siluetele de flori si vopseaua s-a uscat, aplica un strat de lac transparent, pentru a fi sigur ca decoratiunea ta inedita va rezista in timp. Decoratiunile cu siluete de flori se potrivesc de minune intr-o gradina in care ai diverse soiuri de flori. Pur si simplu asezi placa de lemn pe un suport si "etichetezi" zona in care ai cultivat floarea indicata de sileta.



Sursa foto: gardendesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului