Amenajarea gradinii

# sursa de insppiratie #travertin #amenajare gradina #terasa

Cum poate fi travertinul o sursa de inspiratie in stilul rustic

Travertinul este o piatra apreciata si usor de integrat in amenajarile exterioare. Avand o rezistenta indelungata, travertinul este apreciat si pentru aspectul deosebit, reusind sa treaca proba timpului cu biro, lucru care il face sa fie o alegere potrivita si pentru amenajarile exterioare. Daca iei in calcul folosirea acestei pietre in amenajarile tale, afla:

 

Unde poate fi folosit travertinul?

Travertinul poate fi folosit atat in interior, cat si la exterior, oferind o libertate mare de designuri. In ceea ce priveste preturile, poti gasi variante de travertin de interior si travertin de exterior la preturi bune, astfel incat proiectele tale sa nu fie exagerat de scumpe.

Pentru interior, travertinul poate fi folosit in mozaicuri pentru diferite proiecte. Datorita cromaticii exotice, el se potriveste in dusuri, bai, bucatarii, birouri, livinguri, dar si in spatii publice din sectorul HORECA.

Poti utiliza travertin si pentru placarea gardurilor sau a fatadelor, a soclurilor sau a chenarelor decorative pentru usi si ferestre. De asemenea, il poti pune in unele locuri din curte sau gradina, finisarea antichizata permitand placarea in orice zona exterioara, iar alunecarea pe un astfel de material fiind exclusa.

Sursa foto:https://www.piatraonline.ro/travertin-classic-cross-cut-antichizat-10-x-10-x-3-2-cm-pavaj-exterior

Travertin in stil rustic

Datorita rezistentei, elegantei si a caracterului unic, travertinul poate fi folosit indiferent de context, fie el clasic sau modern. Cu note traditionale si culori elegante, placile se pot integra in orice context si pot fi montate chiar si pe suprafetele care sunt expuse traficului intens. Datorita finisajului antichizat, travertinul poate transforma curtea, gradina, aleile sau terasele in spatii placute si calduroase, care nu se vor demoda. Cu o gama variata de nuante, piatra poate fi aranjata in diferite modele, fie ca e vorba de amenajarile din interior sau cele din exterior.

Fiind o piatra care parca se reinventeaza constant, travertinul se poate adapta atat la vechile concepte de design, cat si la cele noi, integrandu-se, pe deplin, in orice decor si oferindu-i culoare si autenticitate.

Indiferent daca se monteaza pe proprietatile publice sau private, efectul vizual va fi impresionant, iar usurinta intretinerii si rezistenta in timp fac din el o piatra care isi merita investitia.

Sursa foto:https://www.piatraonline.ro/travertin-romano-french-pattern-set-antichizat-3-cm

Cum se intretine travertinul?

Desi travertinul este o piatra rezistenta, trebuie, totusi, intretinuta pentru a dainui cat mai mult. 3 pasi trebuie respectati, in acest sens:

  •   Curatarea;
  •   Impermeabilizarea;
  •   Intretinerea;

Curatarea: travertinul trebuie spalat cu un detergent special pentru acest tip de piatra care ii pastreaza impermeabilitatea. Materialele pentru curatat trebuie sa fie inofensive pentru a nu deteriora pietrele. Nu este recomandata folosirea aspiratorului, in schimb, se recomanda folosirea unor carpe pentru a curata orice pata.

Impermeabilizarea: se face cu ajutorul unei solutii ce poate fi folosita atat la exterior, cat si la interior. Trebuie sa faci acest pas, mai ales, daca vrei ca piatra sa fie protejata de apa, praf sau alte pete dificile. Placile de travertin trebuie folosite doar cu aplicarea acelui strat protector, deoarece, din cauza naturii sale poroase, se pot eroda. Pentru pietrele folosite in interior, la pereti, bucatarie, baie sau pardoseli, este necesara aplicarea unui finisaj lustruit.

Travertinul este o piatra rezistenta si usor de intretinut, accesibila ca pret si disponibila intr-o gama larga de culori, perfecta atat pentru interior, cat si pentru exterior. 

Sursa: https://www.piatraonline.ro/travertin-silver-cross-cut-french-pattern-set-periat-si-daltuit-3-cm

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului