Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina zen #creare gradina zen

Cum iti poti crea o minigradina Zen si ce beneficii uimitoare are

Gradinaritul Zen este o activitate straveche, care ajuta in primul rand la eliminarea stresului si la atingerea unui sentiment de pace si calm. Primii care au introdus conceptul de gradina Zen au fost calugarii budisti din secolul al saselea. Aceste gradini au fost realizate in primul rand pentru meditatie, deoarece ajuta la o contopire perfecta intre om si natura.

Cum au luat nastere minigradinile Zen

Pentru ca nu toata lumea poate beneficia de o gradina in adevaratul sens al cuvantului, de-a lungul timpului acest concept a fost exploatat si actualizat pentru posibilitatile fiecaruia. De aici, au luat nastere si minigradinile Zen, o adevarata comoare pentru linistea sufleteasca.

Acestea sunt niste gradini japoneze in miniatura, realizate din pietris, ce seamana cu o apa care curge, dar care semnifica in acealasi timp si muntii, si plantele. Toate aceste elemente aduse impreuna ofera un simt perfect al naturii. Ele au castigat popularitate in Statele Unite ale Americii si s-au extins usor pe intreg globul.

Crearea unei minigradini Zen este foarte usoara. Aceasta se intretine, de asemenea, foarte simplu, mai ales ca nu necesita apa.

Cum se realizeaza minigradinile Zen

Materialele de care ai nevoie:

  • o tavita din lemn
  • nisip fin
  • pietre de rau
  • casute din lemn
  • simboluri Feng shui, precum broaste, banuti, pasari sau cocori
  • o grebla mica din bambus


Asaza uniform nispul in tavita si adu-l la acelasi nivel prin miscari fine cu palma. Dupa aceea, asaza pietrele de rau la distante inegale. Ele simbolizeaza oamenii dragi din viata ta si momentele aparitiei lor in parcursul tau. Plaseaza casuta de lemn intr-un colt. Aceasta simbolizeaza inceputul vietii tale.

oaca-te apoi cu simbolurile Feng Shui si asaza-le acolo unde simti ca ai nevoie. Ia apoi grebla si deseneaza pe nisip. Mergi in linii serpuite sau in cercuri si mediteaza asupra vietii tale, aminteste-ti lucrurile frumoase si plaseaza-le pe tablita ta cu nisip.

De asemenea, poti adauga in minigradina ta si o statuie Budhha, pentru a-i da cat mai multa autenticitate.

Sursa foto: wallsave.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare