Amenajarea gradinii

#rumegus #sfaturi gradinarit #activitati gradinarit #aschii lemn #utilizare aschii lemn

Cum folosesti aschiile de lemn adunate in gradina?

Rumegusul si aschiile de lemn nu sunt doar simple reziduuri ramase dupa taierea copacilor sau dupa furtunile puternice. Stiai, de pilda, ca le poti folosi pentru a-ti proteja plantele din gradina? Afla mai multe despre utilizarile aschiilor de lemn sau a rumegusului in randurile ce urmeaza.

1. Foloseste aschiile drept mulci

Presara primavara pe pamantul din gradina un strat de aschii de lemn pentru a-i da un aspect placut, dar si pentru a-ti proteja plantele. Inainte de a incepe acest demers, curata suprafata vizata de frunze si pietre.

Aschiile de lemn retin apa si caldura necesara pentru cultivarea corespunzatoare a plantelor. De asemenea, mai adauga un strat de aschii si cand vine sezonul ploios pentru a proteja plantele de inghet. Exista posibilitatea sa trebuiasca sa fertilizezi planta cu azot pentru ca aceasta sa-si extraga toti nutrientii de care are nevoie.

2. Foloseste aschiile de lemn sau rumegusul ca decor

Vrei sa eviti ca straturile de flori sau legume din gradina ta sa fie calcate de vizitatorii care ii trec pragul? Tot ce trebuie sa faci este sa trasezi un drum si sa delimitezi cararea utilizand aschiile de lemn stranse. Sau decoreaza vazele transparente de flori artificiale cu aschii sau rumegus pentru a le da un aspect mai placut! Poti chiar crea un model unic lipindu-le in diverse forme.

3. Acopera zona de joaca cu rumegus de lemn

Acopera zona de joaca a copilului tau cu un strat generos de rumegus de lemn pentru a atenua posibilele cazaturi si alunecari. Dar ai grija sa nu fie prea gros pentru a preveni ranirile! De asemenea, si animalele tale de companie se pot bucura de o zona special amenajata, tot cu ajutorul rumegusului de lemn.

4. Utilizeaza rumegusul si aschiile in loc de combustibil

Intocmai ca oricare alt obiect din lemn, si rumegusul te ajuta sa aprinzi focul mai repede. Daca vrei sa mentii focul sau chiar sa-l aprinzi in semineu sau in soba si nu mai ai lemne, ia o gramada de aschii si da-le foc.

Sursa foto: lejenergy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului