INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea gradinii

#fantana #gradina #ingrijire fantana #curatare fantana

Cum cureti fantana de gradina

Fantana de gradina poate fi un alegere inspirata din punct de vedere estetic, insa intretinerea si curatarea acesteia risca sa iti dea batai de cap. Cum faci sa iti protejezi fantana si sa o cureti la nevoie, descopera in continuare!


1. Ia in considerare pozitionarea fantanii


Ideal ar fi ca, atunci cand achizitionezi o fantana de gradina, sa o plasezi de la bun inceput intr-o zona ferita de intemperii, de trafic intens si de eventuale accidente. Nu o amplasa in apropierea aleii principale, spre exemplu, nici intr-o zona de lucru unde risca sa se umple de praf, aschii de lemn etc.

Daca te preocupa dezvoltarea necontrolata a algelor, plaseaza fantana intr-un loc umbros. Evita, totusi, sa o ascunzi in spatele copacilor sau a tufisurilor, intrucat vei priva fantana de scopul sau principal: acela de a-ti infrumuseta gradina.


2. Foloseste produse de curatare speciale


Indiferent unde ar fi amplasata fantana ta, este important sa tii sub control dezvoltarea algelor care risca sa napadeasca apa acesteia. Una dintre modalitatile de a le opri dezvoltarea este aceea de a adauga o cantitate mica de inalbitor in apa fantanii.

De retinut ar fi, totusi, ca aceasta substanta risca sa iti afecteze atat fantana, cat si animalele care se folosesc de apa din interiorul ei - pasari, animale de curte etc. De aceea, ideala este solutia achizitionarii unor produse specializate din comert care vor impiedica dezvoltarea necontrolata a algelor, fara sa afecteze vietuitoarele.


3. Curata materialele de suprafata


Fantanile de gradina pot fi confectionate din cupru, otel inoxidabil , acrilic, ardezie si multe alte tipuri de materiale. Prin urmare, pentru a curata eficient fantana de gradina este important sa apelezi la produse destinate igienizarii materialului din care aceasta este fabricata.

Spre exemplu, o fantana din cupru va fi protejata de un strat care ii mareste rezistenta la actiunea factorilor externi, insa aceastuia ii poate fi redata stralucirea cu ajutorul unei carpe moi si a cerii de mobila. Pentru o fantana din ardezie, foloseste partea abraziva a buretelui de vase pe placile ude pentru a indeparta acumularile de materiale minerale.

Pentru instructiuni mai detaliate de curatare, specifice tipului tau de fantana de gradina, consulta manualul care insoteste produsul la achizitionare.


4. Curata apa


Chiar daca previi inmultirea necontrolata a algelor, apa din fantana va trebui curatata periodic. Una dintre cele mai bune metode de a o pastra curata mai mult timp, insa, este aceea de a folosi apa distilata in locul apei de robinet traditionale. Aceasta va preveni aparitia reziduurilor minerale care pot afecta tuburile si pompa de apa.


5. Curata pompa


O pompa scufundata in permanenta in apa va rezista mai mult si va fi mai eficienta. Asadar, protejeaza-ti pompa de supraincalzire si acumulari de reziduuri mentinand nivelul apei constant deasupra ei. In ceea ce priveste curatarea pompei, care trebuie realizata regulat, scoate-o din fantana si sterge-o usor cu o carpa moale, umeda. Pentru a scapa de petele dificile, inmoaie carpa in otet. Nu uita, bineinteles, sa cureti pompa si pe interior.

Sursa foto: travelpod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului