Amenajarea gradinii

#ingrijire plante de gradina #arbusti #plante de gradina #Pachysandra terminalis

Cum cresti Pachysandra terminalis

Pachysandra terminalis este un arbust pitic, vesnic verde, nepretentioas si atractiv datorita frunzisului sau lucios. Pachysandra terminalis face parte din familia Buxaceae, din genul Pachysandra. Planta este nativa din Japonia, China si Coreea.


Cum ingrijesti Pachysandra terminalis


Pachysandra terminalis
trebuie crescuta intr-un loc umbros, langa un perete orientat spre nord, sub tulpina unui copac, langa un gard opac sau un alt loc cu umbra din gradina. Lasa un spatiu de aproximativ 40 cm intre plante. Arbustul poate fi plantat aproape tot anul, incepand cu prima luna a primaverii si sfarsind cu luna noiembrie.

Planteaza Pachysandra terminalis intr-un sol umed, de preferinta bogat in materie organica. Arbustul, insa, nu are nevoie de foarte multa apa deoarece aceasta ii poate dauna. In plus, pentru a se dezvolta armonios, planta are nevoie de o buna circulatie a aerului.

Pachysandra terminalis prezinta frunze verzi, lucioase, usor crestate. Frunzele pot ramane verzi iarna sau pot ingalbeni, in functie de conditiile climatice.

In aprilie, Pachysandra terminalis face flori care sunt usor parfumate, albe, care cresc in spice terminale. La maturitate, planta atinge o inaltime de maxim 30 cm. O calitate a acestei plante este faptul ca se raspandeste repede. Lasata sa creasca, Pachysandra terminalis formeaza un covor verde de aproximativ 15-25 cm in inaltime.

Planta are tulpini semilemnificate si muguri pe radacini. Arbustul drajoneaza, acoperind solul. Este bine de stiut faptul ca sub aceasta planta nu mai pot creste alte plante.

Doua dintre atributele esentiale ale arbustului sunt faptul ca nu necesita ingrijiri speciale si, iarna, planta nu trebuie protejata de frig.

Cumparata din magazin, planta este tinuta intr-un ghiveci cu o capacitate de aproximativ 1.5 litri si costa de la 16 lei.

Pachysandra terminalis este inmultita prin divizare si transplantare. De asemenea, se pot folosi drajonii care cresc din radacina principala.


Cum folosesti Pachysandra terminalis


Pachysandra terminalis este folosita ca planta acoperitoare de sol. Planta poate fi utilizata si in bordurile naturale.

Cultiva Pachysandra terminalis in locurile umbroase din gradina unde nu cresc alte plante, pentru a acoperi pamantul cu un frunzis verde. In unele cazuri, arbustul este folosit ca inlocuitor de gazon. In cazul in care este crescuta ca planta acoperitoare de sol, Pachysandra terminalis trebuie folosita intr-un loc din gradina unde nu se umbla deoarece planta este fragila si se rupe usor. Cultiv-o intr-un colt izolat, unde nu mergi de obicei, pentru a umple un spatiu ramas liber.

Pachysandra terminalis poate fi crescuta si in ghiveci. In designul gradinii, Pachysandra terminalis se foloseste in rocarii si in combinatii de flori. Ghivecele cu Pachysandra terminalis pot fi folosite in amenajarea unei terase.

Datorita frunzisului sau vesnic verde, Pachysandra terminalis contribuie la aspectul gradinii chiar si in iarna, fiind o planta ornamentala potrivita in anotimpul rece. Gratie faptului ca rezista bine la ger, Pachysandra terminalis poate fi lasata in gradina pe toata durata sezonului friguros.

Sursa foto: plantes-et-jardins.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare