Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #design gradina #gradina vedete

Cum arata gradinile vedetelor. Inspira-te din designul lor!

Gradinile vedetelor pot fi surse de inspiratie pentru orice persoana dornica sa-si transforme propria gradina intr-o oaza de liniste si relaxare. Chiar daca nu prea au timp sa stea acasa, vedetele se asigura ca gradinile lor sunt intotdeauna ingrijite. Aceasta perioada a anului este momentul ideal pentru a alege un design de gradina. Daca esti lipsit de idei, poti cauta inspiratie in gradinile vedetelor.


Gradina cu pietre - Julianne Moore

Celebra actrita Julianne Moore este foarte mandra de gradina ei cu pietre. Pentru acest design al gradinii, ea a ales pietre cubice, in care a plantat diverse soiuri de plante suculente. Peisajul de vis este completat de o multime de arbusti decorativi prin frunze si plante cataratoare.

Gradina lui Julianne More este pavata cu placi din beton, insa florile intens colorate lipsesc cu desavarsire din designul spatiului.



Sursa foto: architecturaldigest.com


Gradina "cu de toate" - Andreea Banica

Intre doua concerte, Andreea Banica isi face timp si pentru una dintre activitatile ei preferate: gradinaritul. Artista are doua gradini, una in Bucuresti si una in Eforie. Gradina din Bucuresti cuprinde tot ce este necesar la casa omului, atat pentru consumul alimentar, cat si pentru crearea unui peisaj idilic. Andreea Banica si sotul ei au plantat brazi argintii, brazi verzi, magnolii, meri, ciresi, artari, flori colorate, dar si legume. In gradina din Eforie, Andreea are o vita de vie si abia asteapta toamna pentru a culege ciorchinii plini de boabe dolofane de struguri.



Sursa foto: Facebook.com


Gradina plina de pomi fructiferi - Cristi si Oana Brancu

Cristi si Oana Brancu locuiesc la casa si au o gradina spatioasa, in care au plantat in special pomi fructiferi. Prezentatorii TV au declarat ca nu au mai cumparat de ani buni fructe din hipermarket, intrucat au tot ceea ce le trebuie in propria gradina, de la mere dulci si zemoase, pana la struguri proaspeti din vita de vie. Din designul gradinii lor nu lipsesc florile, care confera accente de culoare si creeaza un echilibru cromatic desavarsit.



Sursa foto: Facebook.com


Gradina organica - Printul Charles

Printul Charles este pasionat de gradinaritul organic si cultiva anual in gradinile sale rosii, salata, fasole rosie si multe alte legume si ierburi aromatice esentiale pentru o alimentatie sanatoasa. Printul Charles recicleaza diverse lucruri vechi si le foloseste pe post de ghivece. PET-urile sunt refolosite pentru cultivarea plantelor aromatice, iar o usa veche gazduieste mai multe soiuri de salata verde.

Din imensele gradini ale Printului Charles nu lipseste nici designul "salbatic", caraterizat prin amplasarea unor iazuri si prin amenajarea unor pajisti naturale.



Sursa foto: treehugger.com


Gradina cu design mediteranean si luxuriant - Reese Witherspoon

Actrita Reese Witherspoon are o proprietate impresionanta in California. Pe langa locuinta demna de o vedeta de la Hollywood, Reese si-a amenajat si o gradina superba, care imbina designul mediteranean cu cel luxuriant. Gradina lui Reese Witherspoon ocupa un colt de padure si este pavata in mare parte cu pietricele bej. Ghivece mari, inspirate din cultura egipteana, troneaza de-a lungul aleilor, iar gradina din spatele casei ofera o priveliste splendida, datorita leadrilor roz si albi.



Sursa foto: elledecor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului