Amenajarea gradinii

#automatizare porti #automatizare poarta #poarta

Cum alegi un sistem de automatizare pentru porti?

In cazul in care locuiesti la casa, mai mult ca sigur te-ai saturat ca de fiecare data cand trebuie sa scoti masina din curte pentru a pleca undeva, sa stai sa inchizi si sa deschizi poarta.

 

Se poate intampla sa trebuiasca sa ajungi undeva de urgenta, iar timpul petrecut pentru a deschide sau pentru a inchide poarta poate sa fie pretios.

Mai mult decat atat, cu siguranta in cazul in care trebuie sa actionezi manual poarta pentru a se deschide si pentru a se inchide, nu este tocmai placut in conditiile in care vremea de afara nu este foarte prietenoasa.

Tocmai de aceea ar fi indicat sa te orientezi spre automatizari porti, iar astfel vei putea sa iti controlezi poarta direct din telecomanda. Vei putea sa deschizi sau sa inchizi poarta direct de la telecomanda, de la o distanta destul de mare.

Ei bine, atunci cand intentionezi sa optezi pentru o poarta automatizata trebuie sa tii cont de tipul de deschidere al portilor pe care le ai deja. Poti sa optezi de exemplu pentru o poarta batanta in conditiile in care portile tale de deschid in interior sau exterior, sau poti sa optezi pentru o poarta culisanta, in conditiile in care iti doresti ca poarta sa se deschida pe orizontala.

Sistemul de deschidere al portii trebuie sa il alegi in functie de amplasarea portii, dar si in functie de spatiul pentru completarea unghiului de deschidere. Asadar, pentru fiecare tip de deschidere, se poate opta pentru diferite sisteme de automatizare porti.

In cazul in care iti doresti o poarta automatizata batanta, trebuie sa cunosti faptul ca aceasta se deschide in stilul traditional, fie are directia spre interior, fie are directia spre exterior.

Referitor la poarta batanta trebuie amintit faptul ca aceasta este formata din doua aripi care au caracteristici specifice, iar in functie de acestea, pentru a alege cea mai indicata poarta va trebui sa tii cont de anumite criterii.

Va trebui sa tii cont de dimensiunea aripilor, va trebui deasemenea sa tii cont de greutatea aripilor, va trebui sa tii cont de ciclul de functionare iar aici este important de precizat faptul ca motoarele acestor porti pot suporta intre cel mult 20 si 60 de deschideri – inchideri pe zi.

Nu in ultimul rand, va trebui sa tii cont de dimensiunea stalpilor, pentru ca in functie de acest aspect va trebui ales tipul de motor al portii. Daca stalpul este mai mic de 15 cm atunci se poate alege motor telescopic scurt, iar in cazul in care dimensiunea sa este mai mare de 15 cm, atunci va fi nevoie de motor telescopic lung sau cu brat ingropat ori articulat.

Vei putea sa optezi insa si pentru o poarta culisanta, care a devenit populara nu cu foarte mult timp. Aceasta este o poarta moderna si atractiva, insa necesita o suprafata libera de-a lungul zidului sau de-a lungul gardului pentru a se putea deschide.

Spre deosebire de poarta batanta, poarta culisanta este formata dintr-o singura aripa, iar motorul necesar pentru automatizare se fixeaza pe sol cu ajutorul unor suruburi si cu ajutorul unui sistem de prindere. Motoarele pentru portile culisante deplaseaza aripa porti de-a lungul unei balamale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului