Amenajarea gradinii

#mobila #mobilier #gradina #terasa

Cum alegi mobila pentru terasa

Daca ai planuit ca in aceasta vara sa petreci cat mai mult timp afara, in aer liber, trebuie sa te gandesti si la mobila pentru gradina. Pe piata exista numeroase tipuri de mobilier pentru terasa si gradina, de diverse forme, marimi sau culori.

 

Iata mai jos cateva lucruri pe care sa le faci atunci cand alegi mobila pentru gradina:



1 Stabileste bugetul

Daca dispui de un buget mare, atunci ai optiuni nelimitate pentru mobile de gradina, de la piese din orice tip de lemn, pana la mobila extravaganta , din materiale moderne. Daca insa dispui de un buget mic , trebuie sa analizezi foarte bine toate optiunile. Daca bugetul tau este redus, poti astepta momentele in care sunt reduceri si oferte promotionale in magazinele de specialitate. De asemenea, este bine sa ai in vedere faptul ca un buget redus are nevoie de o achizitie de calitate buna, pentru a nu fi nevoit sa repair sau sa investesti din nou anul viitor.

2 Analizeaza spatiul de care dispui

Daca ai o gradina sau o terasa mica, trebuie sa te gandesti serios la marimea mobilierului pe care il vei pune in acest loc. Nu este indicat sa cumperi, de exemplu, o masa uriasa, pentru 10 persoane, daca tu dispui de un spatiu redus. La fel de important este si locul in care vei plasa mobila. Daca terasa ta este in bataia soarelui aproape toata ziua, este indicat sa cumperi si umbrele sau un baldachin mare. Gandeste-te din timp ce fel de piese de mobilier vrei sa achizitionezi. Astfel, in functie de spatiul terasei si preferintele tale, poti cumpara si alte accesorii, precum sezlonguri, hamace, leagane, perne sau umbrele.

3 Cumpara in functie de membrii familiei

Atunci cand cumperi mobila pentru terasa trebuie sa iei in considerare si cate persoane o vor folosi in mod frecvent. Trebuie sa te gandesti la numarul membrilor familiei tale si apoi la prieteni sau rude care vin frecvent la tine si pentru care trebuie sa ai aproape mereu un scaun liber.

4 Stabileste destinatia si utilizarea mobilei

Daca iti doresti ca terasa sa fie locul cinelor romantice alturi de persoana iubita, atunci este bine sa alegi o mobila eleganta si rafinata. Daca insa toata familia se strange pe terasa pentru petreceri si gratar, atunci trebuie sa alegi o mobila mai putin extravaganta, confortabila si rezistenta.

5 Alege tipul de material

Alegerea materialului mobilei este strans legata si de bugetul pe care vrei sa il investesti in aceasta achizitie. Lemnul este un material rezistent si elegant, folosit la scara larga pentru mobila de terasa, insa este si cel mai scump. Sticla, metalul sau plasticul sunt materiale mai ieftine, insa trebuie sa te gandesti la rezistenta lor inainte de a le cumpara. In plus, materialul si designul ales va trebui sa se potriveasca si cu stilul casei si al terasei. Culoarea mobilei de terasa ar trebui aleasa in functie de gradina ta si de paleta coloristica pe care ai folosit-o si in locuinta. Este bine sa te asiguri ca mobila se va asorta cu gradina si celelalte culori ale sale.

6 Gandeste-te si la alte accesorii

Pe timpul verii, terasa ta va avea nevoie de o umbrela sau un baldachin, sau chiar de un semineu. Pe langa masa si scaune, mai poti adauga si cateva sezlonguri si o masuta mai mica, pentru cafea.

De asemenea, atunci cand mergi la cumparaturi este indicat sa intrebi vanzatorul despre modalitatile de curatare si ingrijire a mobilierului. Cand cumperi piese de mobilier, este recomandat sa le testezi. De exemplu, daca achizitionezi un scaun sau un fotoliu trebuie sa te asezi pe el sa vezi cat este de confortabil. Unele piese de mobilier te pot pacali prin aspect, insa poti descoperi cand le testezi ca nu sunt atat de confortabile.

 

De asemenea, atunci cand achizitionezi perne pentru scaune si fotolii trebuie sa le alegi pe cele care sunt rezistente la umezeala si care se pot curata usor. O buna varianta sunt pernele cu huse detasabile, deoarece pot si spalate si inlocuite foarte usor.

Sursa foto : furniturestoreblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului