Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #amenajare gradina #alegere mobilier #mobila pentru gradina

Cum alegi mobila pentru curtea interioara

Crearea unui spatiu confortabil in curtea interioara este un proces care implica o serie de resurse financiare, dar care se poate dovedi o investitie pe termen lung. Orice detaliu este important in alegerea mobilierului pentru acest spatiu, iar acesta trebuie sa se potriveasca cu structura casei si desgnul interior, pentru a crea armonie si, implicit, o atmosfera placuta. Iata cateva elemente importante de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi mobila pentru curtea interioara.


Alege mobilierul in functie de buget

Decorarea curtii interioare te poate costa destul de mult. Prin urmare, inainte de a te apuca de amenajare, calculeaza-ti bugetul si vezi cati bani esti dispus sa cheltuiesti. In functie de acest aspect, poti incepe sa te uiti dupa piese de mobilier. Numarul scaunelor alese va influenta alegerea dimensiunii mesei. In cazul in care ai mai mult loc, poti adauga si cateva sezlonguri.


Adapteaza-te la spatiul existent in curtea interioara

Alege mobilierul in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Cumpara mobila potrivita pentru a crea un loc de relaxare, fara sa dai impresia de inghesuiala. In plus, elementele de mobilier ar trebui sa se potriveasca cu mobilierul din interiorul casei.


Tine cont de conditiile meteorologice

Atunci cand alegi mobilierul pentru curtea interioara este important sa tii cont si de conditiile meteorologice. Unele elemente de mobilier au nevoie de mai multa protectie cand vine vorba de schimbarile climatice. Alege mobila in fuctie de zona in care locuiesti. Pentru zonele cu vant puternic sau precipitatii, orienteaza-te spre modele de mobilier mai rezistente. Obiectele confectionate din plastic sau rasina nu sunt o alegere inspirata pentru asemenea zone.


Alege accesorii potrivite

Pentru a face spatiul din curte mai atractiv, poti alege sa adaugi si elemente decorative. Poti pune o cascada artificiala, sa adaugi pietre decorative, felinare colorate sau chiar lampioane. Este important ca toate aceste accesorii sa se potriveasca cu stilul mobilierului ales pentru curtea interioara.



Sursa foto: messagenote.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului