Amenajarea gradinii

#petunie #muscata #begonia #azalee #galbenele #iasomie #flori #vara #gradina

Culorile verii in gradina ta

Pentru a profita de tot ce iti poate oferi natura mai bun, chiar si pe timpul verii trebuie sa ai grija de gradina ta. Fie ca e vorba de un colt verde al apartamentul tau sau chiar daca e vorba de o gradina eleborata de sute de metri patrati, plantele au nevoie de aceasi grija si dragoste din partea ta.



Florile din sezonul cald sunt foarte variate, de la flori parfumate , colorate sau flori care infloresc toata vara. Desi aceste soiuri suporta bine caldura si soarele ele necesita multa apa la temperature ridicate.

O multitudine de culori

In functie de ambientul casei sau de constructia generala a gradini tale, iti poti folosi imaginatia colorandu-ti viata cu cateva flori. Daca vei planta florile in ghiveche, trebuie sa ai in vedere si culoarea acestora. Este recomandat un contrast discret intre o culoare calda si o culoare rece, aceasta din urma intr-o nuanta pala.

Iasomia

De exemplu daca alegi Iasomia, o planta care face flori albe, puternic parfumate, poti folosi un ghiveci din teracota, care se va potrivi perfect cu verdele puternic al frunzelor. Planta are nevoie de multa lumina si de multa umiditate.

 

 

Galbenele

Pentru Galbenele poti folosi un vas din ceramica alba. Coloritul florilor este foarte puternic, asa ca este de evitat sa faci un contrast intre floare si vasul in care aceasta creste. Mai trebuie sa stii ca aceasta floare are nevoie de un pamant afanat si de apa in mod frecvent. Galbeneaua adora zonele insorite.

 

Azaleea

Daca nu ai fost convins de Iasomie sau de Galbenele, sau daca cromatica acestora nu se potriveste cu ambientul sau gradina ta, atunci mai exista ca si optiune Azaleea. Aceasta poate fi gasita in culori calde ca rosu, alb galbui sau roz si se va potrivi in orice fel de ghiveci.

Trebuie sa stii ca Azaleea este o planta mai pretentioasa. Are nevoie de un sol poros si usor umed. De asemenea are nevoie de apa pulverizata pe frunze in fiecare zi. Ii place lumina, dar si nu contactul direct cu razele de soare.

Begonia

Daca timpul nu iti permite sa ingrijesti o Azalee, atunci poti planta o Begonie. Aceasta este metoda perfecta pentru a-ti inviora casa sau gradina. Begoniile sunt intr-o multitudine de culori. Chiar daca este o planta care iubeste lumina si umiditatea moderata, pe timp de canicula nu trebuie sa o lasi in contact direct cu soarele si trebuie udata ceva mai des.

 

Muscata

Desigur poti planta si Muscate, optiune cunoscuta si des folosita in zonele cu clima secetoasa, asemanatoare Romaniei. Sunt foarte raspandite si pot fi gasite intr-o gama foarte variata de culori si soiuri.

De la Muscatele inalte pana la cele curgatoare, aceste plante au nevoie doar de soare si de o udare moderata. Trebuie sa stii ca este esential ca Muscata sa fie curatata de frunzele sau de florile uscate ca sa infloreasca din nou.

Petunia

Petuniile infloresc pe toata perioada verii, la fel ca Muscatele. Ele au nevoie moderata de apa. De obicei se deschid seara cand raspandesc si un miros foarte placut.

Colorate si vesele, florile de vara sunt foarte simplu de ingrijit. Ele pot fi o prezenta discreta sau pot imbogati mediul in care locuim, ne relexam sau lucram.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare