Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #amenajare gradina 2013 #culori 2013

Culorile anului 2013 in gradina ta

Mai sunt 3 luni pana intram in anul 2013, dar expertii in materie de gradinarit si horticultura de la Garden Media Group au stabilit deja care vor fi tendintele pentru anul urmator. Intalnirea expertilor a avut loc in urma cu cateva saptamani. Ce culori ar trebuie sa predomine in gradina ta, daca vrei ca aceasta sa fie la moda, descopera acum.

Este bine sa stii ca aceste tendinte sunt orientative si daca nu esti de acord cu ele poti sa plantezi in 2013 plantele care iti fac tie placere, fara sa tii cont de ceea ce stabilesc specialistii. Noi iti sugeram sa te gandesti inca de pe acum ce flori vrei sa ai anul viitor in gradina.


Albastru


Albastrul este o culoare care te calmeaza si iti confera o stare de relaxare, dar in acelasi timp sugereaza tristete si incredere. Pentru anul viitor, pregateste-te cu seminte de flori albastre, ca sa ai o gradina in tendinte. Cele mai frumoase si simplu de ingrijit flori albastre pentru gradina sunt hortensiile, geranium, nemtisorul, muscari, clematis, campanula (steaua Mariei), salvia si zorelele.


Mov


Orice floare in nuante de mov ar trebui sa fie binevenita in gradina ta anul viitor. Specialistii spun ca movul este culoarea anului 2013 in gradina. Daca iti doresti sa ai o gradina senzationala, moderna si adaptata tendintelor, ai o multime de variante pentru alegerea florilor mov. Ideale sunt panselutele, levantica, Heliotropium, clematis, lalelele, verbena, vanilia de gradina, salvia, liliacul, scara Domnului, eryngium alpinum, nemtisorul, clopoteii italieni, irisii, petuniile, violetele si wisteria.

Plantele in nuante de mov sugereaza nobilitate, intelepciune, un spirit sofisticat si pasional. Florile mov se potrivesc de minune in gradina alaturi de florile albastre.


Roz


Rozul este o culoare pozitiva, vesela, ce iti confera o stare de energie si pofta de viata. Iata cateva dintre cele mai frumoase flori roz pentru gradina ta, pe care le poti planta in 2013: limba pestelui (Armeria maritima), lalele, petunii, gura leului, begonii, geranium, muscate, trandafiri, anemone, fuchsia, bujori si dalii.

Plantele de culoare roz au un efect vizual incredibil, mai ales daca sunt plantate alaturi de plante in nuante albastre sau verzi.


Galben


Galbenul este culoarea tineretii, dar pe timpuri a fost culoarea zeilor. Florile galbene exprima bucuria de a iubi si de a fi iubit, iar anul viitor vor fi in tendinte. Poti planta si tu flori galbene in gradina ta. Noi iti recomandam daliile, galbenelele, trandafirii, crinii, crizantemele, daliile, calele, lalelele, carciumaresele, craitele, macii californieni, garoafele de vara si gura leului.


Verde


Verdele este o alta culoare care ar trebui sa predomine in gradina ta. In privinta acestei culori, nu trebuie sa-ti faci griji, caci si daca nu vrei, tot vei avea verde in gradina. Verdele poate proveni de la legume, dar poti planta si iarba ornamentala, plante aromatice sau plante cataratoare, gazon si garduri vii.

Foto principala: bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului