Amenajarea gradinii

#gradina mica #amenajare gradina #flori gradina #amenajare gradina mica

Cosurile cu flori suspendate, o noua maniera de gradinarit in spatii mici

Cosurile cu flori suspendate reprezinta o nisa noua a gradinaritului, mult mai interesanta decat cea in ghivece, deoarece ofera un decor mult mai surprinzator si da o veselie aparte gradinii tale. Acest tip de gradinarit este apreciat in principal de persoanele care au gradini foarte mici. Iata cateva sfaturi si secrete despre gradinaritul cu cosuri de flori suspendate:

1. Gradina traditionala fara gradina

Cosurile cu flori suspendate sunt o adevarata minune pentru persoanele pasionate de gradinarit, care nu detin insa un spatiu pentru a-si exercita pasiunea. Aceste cosuri sunt foarte usor de agatat in orice loc. Asadar, uneori chiar nu ai nevoie de spatiu pentru a le etala. Poti sa iti realizezi o gradina fabuloasa, fara a avea una in adevaratul sens al cuvantului, deoarece cosurile cu flori le poti suspenda chiar de casa, la geamuri, usi sau pe scari. Astfel, iti vei crea o gradina rustica, fara a avea o gradina fizic.

2. Cosurile cu flori suspendate de primavara

Cosurile cu flori suspendate sunt o buna varianta de a intampina primavara cu flori vesele cat mai devreme. Cumpara bulbii de flori, baga-i cateva zile la frigider, pentru a-i invata cu temperaturile scazute, apoi planteaza-i in cosuri. In cateva sapatamani, bulbii vor inflori, iar tu vei putea intampina primavara cu cele mai frumoase si spectaculoase flori, precum violete, panselute sau narcise.

3. Mergi mai departe de cosuri

Daca vrei sa ai o gradina si mai originala, nu trebuie sa te limitezi la simplele cosuri de rachita. Poti folosi pentru plante orice tip de vas sau obiecte. O colivie se poate transforma rapid intr-un ghiveci fabulos. Acesta este foarte practic si il poti suspenda in orice loc doresti. In plus, acesta va oferi gradinii tale un aer sic si distinct.

4. Cum realizezi un cos cu flori suspendat

Pentru a avea un cos cu flori suspendat superb trebuie mai intai sa alegi un sol de calitate. Spala bine cosul inainte de a pune pamantul in el, mai ales daca a fost afectat de mucegai.

Alege niste soiuri de flori cat mai viu colorate si cat mai reziste si ai grija sa le fertilizezi incontinuu pe parcursul sezonului de crestere.

De asemenea, este foarte important sa cureti florile uscate si sa le aperi de daunatori pulverizand peste ele pesticide speciale.

Sursa foto: flowers.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare