Amenajarea gradinii

#constructii #gradina #design japonez #amenajare radina #gradina japoneza

Constructii cu design japonez: un refugiu relaxant in propria gradina

Arhitectura si designul japonez sunt o sursa inepuizabila de inspiratie pentru amenajarea gradinii. Constructiile cu design japonez tind sa se identifice cu acel concept de gradina japoneza, in care predomina misterul si austeritatea, naturalul, linistea si relaxarea. O constructie cu design japonez poate fi locul ideal de petrecere a timpului liber, poate fi acel refugiu de care ai uneori nevoie pentru a uita de grijile cotidiene.

Daca iti doresti sa ai si tu o constructie cu design japonez in propria gradina, iti dam cateva surse excelente de inspiratie, pentru a-ti amenaja spatiul astfel incat sa fii pe deplin satisfacut de linistea si relaxarea pe care ti-o ofera.


Magazie sau camera de vara cu design japonez

Unul dintre avantajele designului japonez este acela ca ofera versatilitate constructiilor. Astfel, daca alegi sa-ti amenajezi in gradina o magazine cu design japonez, aceasta poate trece cu usurinta drept camera de vara sau loc de relaxare in mijlocul naturii.

O astfel de constructie, cu acoperis jos si colturi ridicate, se integreaza mai bine in decor atunci cand in preajma exista elemente specifice gradinii japoneze, adica un mic iaz, pietre mari decorative, zona amenajata cu pietris sau spatii acoperite cu muschi.


Foisor cu design japonez

Constructiile japoneze pentru amenajarea gradinii sunt realizate de obicei din lemn. Un foisor inspirat din arhitectura japoneza poate fi un refugiu excelent pe timp de vara, cand iti doresti sa te relaxezi in natura, ascultand susurul apei si ciripitul pasarilor.

O astfel de constructie este pusa in valoare de un peisaj rupt parca din gradinile japoneze, adica un peisaj in care predomina iarba ornamentala, nelipsitul iaz, o cismea sau o fantana arteziana si un podet decorativ.


Spatiu de relaxare in stil japonez

Indiferent daca ai sau nu un iaz in gradina, tot iti poti amenaja un spatiu de relaxare in stil japonez. Pe langa elementele inspirate din arhitectura japoneza, constructia se poate remarca si prin piesele de mobilier pe care le folosesti. Este bine ca acestea sa fie realizate din lemn, bambus sau ratan, pentru a se apropia mai mult de conceptul de gradina japoneza.



Sursa foto: furniture.trendzona.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare