Amenajarea gradinii

#plante de gradina #ingrijire gradina #gradina #gradinarit #plante #ingrijire plante

Plante de gradina pretioase, dar extrem de usor de ingrijit

Plante de gradina frumoase si usor de ingrijit sunt destul de greu de gasit. Si totusi, putem folosi aceasta perioada de pauza in gradina pentru a ne gandi cum am putea sa primenim, sa imbogatim si sa infrumusetam curtea.

Sezonul florilor si al gradinilor bogate este inca departe, insa cine sta la curte stie ca "virusul" gradinaritului este greu de scos din sange; aceasta activitate nu doar ca reduce stresul si ca este un prilej nemaipomenit de a face miscare, dar iti ofera si satisfactii nebanuite si iti umple sufletul de bucurie si parfumuri pe care nu le gasesti in niciun magazin de profil.

Plante deloc pretentioase pentru gradini ca in reviste

Desi suna aproape poetic, gradinaritul necesita, insa, destul de mult timp, iar cand nu il ai poate fi destul de complicat si chiar frustrant. Pentru acei gradinari care din pacate nu au destul de mult timp pentru pasiunea lor, dar care isi doresc sa aiba o curte care sa starneasca invidii, iata cateva plante superbe si care nu necesita prea multe activitati de intretinere.

Calinul este un pomisor absolut minunat, care iti va bucura simturile cu inflorescentele sale ca niste bulgari pufosi de zapada.

Destul de rezistent la seceta, trebuie udat doar cand aceasta se prelungeste. Se poate lasa sa se dezvolte natural, insa daca doriti il puteti toaleta pentru a obtine o forma regulata si ingrijita. Se planteaza primavara sau toamna.

Camelia este un arbust vesnic verde, care infloreste de toamna pana primavara. Este atat de rezistenta, incat unele soiuri ajung si la varsta de 100 de ani.

Are nevoie de ceva mai multa atentie cand este proaspat plantata si trebuie udata cu regularitate, insa odata ce s-a prins trebuie udat foarte rar si putin. Se planteaza primavara

Liliacul poate ca este considerat aproape banal pentru o curte, insa bogatia sa de culori si parfumul imbatator nu se poate compara cu nimic.

Mov, albastru, alb sau lila, indiferent de culoare, liliacul este o bucurie pentru simturi; in plus, nu este deloc pretentios cu solul si nu are nevoie sa fie udat, nici macar atunci cand este seceta. Periodic are nevoie de taieri pentru toaletare, pentru indepartarea ramurilor uscate. Se plateaza primavara devreme

Urzicuta este o planta care creste repede, prefera zonele usor umbrite si are nevoie doar de un sol umed pentru a se dezvolta si a fi o bucurie pentru ochi.

Este destul de sensibila la temperaturile scazute, insa poate fi mutata intr-un ghiveci si adapostita peste iarna. Pentru comoditate, poate fi pastrata in ghivece sau jardiniere si mutata afara cu tot cu acestea. Daca doriti sa o plantati direct in gradina, ea trebuie transplantata cand nu mai exista risc de inghet, iar solul are cel putin 15ยบ C.

Coreopsis

Pare o floare salbatica, frunzele sale seamana cu cele de marar si se inmulteste destul de repede. Infloreste de mai multe ori pe an si este o incantare pentru ochi.

Are nevoie sa fie udata doar ocazional si nu necesita fertilizare. Se poate planta in orice perioada a anului, de primavara pana toamna.

Sursa foto: piqsels.com/pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare