Amenajarea gradinii

# gradini #marea britanie #gradini regale #Gradina Printului Charles #Gradina Reginei Elisabeta #Gradinile de la Hampton Court Palace

Cele mai importante 4 gradini regale ale Marii Britanii

Subiectul regalitatii a fascinat dintotdeauna, iar acum, odata cu nasterea micului print al Marii Britanii, George Alexander Louis, el este mai actual ca niciodata. In acest context, Acasa.ro iti propune o scurta trecere in revista a celor mai importante 4 gradini regale din Marea Britanie!


1. Gradina Printului Charles de la casa de vacanta Highgrove

Highgrove este domeniul pe care Printul Charles si sotia sa Camilla, ducesa de Cornwall, il au in orasul Gloucestershire. Gradina de aici este formata din trei sectiuni: o portiune salbatica, o gradina formala si o gradina de legume al carei design se bazeaza pe mai multe forme geometrice.

Turul acestei superbe gradini dureaza cel putin doua ore si presupune o plimbare de aproape 3,5 kilometri. Pentru vizitare este necesara o programare prealabila.


2. Gradina Reginei Elisabeta a II-a de la Palatul Buckingham

Gradina Reginei Elisabeta a II-a este un spatiu imens, care se intinde pe aproape 16 hectare de vegetatie. Piesa centrala a gradinii este un lac creat in secolul al 19-lea, insa Regina mai beneficiaza si de o gradina cu flori, o imensa vaza Waterloo sculptata dintr-o singura bucata de marmura cu o greutate de 20 tone, o casa de vacanta si un teren de tenis.

Turul gradinii se poate face numai in lunile aprilie, mai si iunie si numai atunci cand Regina nu se afla in palat.


3. Gradina Reginei Elisabeta a II-a din Sandringham

Domeniul Reginei de la Sandringham este unul privat si include una dintre cele mai frumoase gradini regale din Marea Britanie. Turul spatiului exterior include plimbari linistite prin paduri sau prin gradina formala ale carei alei sunt acoperite de arbusti, precum si o relaxare pe marginea unui parau care trece prin domeniul regal.

Gradinile, casa si muzeul pot fi vizitate zilnic pana pe 3 noiembrie, cu exceptia perioadei cuprinse intre 27 iulie si 2 august.


4. Gradinile de la Hampton Court Palace

Palatul Hampton Court a fost construit de Regele Henric al VIII-lea pentru cardinalul Thomas Wolsey in anul 1514. Palatul i-a revenit regelui in 1529, insa familia regala nu a mai locuit acolo incepand cu secolul al 18-lea.

Gradina include mai multe atractii printre care Marea Vita de Vie, plantata in 1768, care produce struguri si acum, un parc de caprioare si cerbi, precum si o serie de alte mici gradini, fiecare cu specificul sau. Toate aceste gradini pot fi vizitate pe tot parcursul anului.



Sursa foto: advance.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare